Оладки з горохової муки
(покроковий рецепт з фото)
Уявляю Вашій увазі рецепт пишних оладок, приготованих на основі горохової муки і кефіру. Скажу коротко: виходить дуже смачно! особливо, якщо подати горохові оладки з гострим соусом.
Такі млинці можна приготувати і на сніданок, і на вечерю, і на закуску. Горохова борошно надає ніжний, незвичайний, цікавий смак. Пропоную подавати оладки не з сметаною, а з гострим і в той же час освіжаючим соусом.
- Борошно гороху - 120 грам
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Кефір - 1.5 склянки
- Масло для смаження - 6 Ст. Ложок
- Йогурт натуральний - 100 грам
- Соус чилі - 1-2 чайних ложок
У велику миску просійте два види борошна, додайте дрібку солі, соду, перемішайте.
Помішуючи, тонкою цівкою влийте кефір. Вийде досить густе тісто.
Добре розігрійте сковороду, влийте трохи масла. Викладайте оладки столовою ложкою і смажте під кришкою до утворення золотистої скоринки з двох сторін.
Для приготування соусу з'єднайте йогурт з соусом чилі. Теплі оладки подавайте до столу з гострим соусом. Смачного!