Оладки з льняної муки
(покроковий рецепт з фото)
Любителі корисної випічки, як правило, не включають в своє меню оладки. Але даний рецепт, заслуговує на особливу увагу. Приготуємо оладки на основі лляної і цільнозерновий борошна.
Льняна борошно продається в чистому вигляді або у складі сумішей з іншими видами борошна. Якщо у вас суміш, використовуйте її додаючи цельнозерновую борошно. Якщо окремо лляна мука, її можна доповнити пшеничного або вівсяної борошном, на ваш вибір. Горіхи підійдуть будь-які, можна додати сухофрукти або насіння.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно лляне - 4 Ст. Ложки
- Борошно цільнозернове - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Арахіс - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти.
Яйце збиваємо з цукром.
Додаємо сметану.
Насипаємо 2 види борошна, соду і замішуємо тісто. Якщо тісто виходить густе, додаємо ще ложку сметани.
Додаємо арахіс і перемішуємо.
Сковороду розігріваємо і змащуємо олією. Викладаємо порції тесту. Готуємо оладки під кришкою, з двох боків, до рум'яної скоринки.
Оладки з льняної муки готові. Подаємо з ягодами і сметаною. Смачного!