Випічка з льняної муки
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з додаванням льону або з льняної муки дуже корисна. Рецепт для тих, хто дотримується здорового способу життя і вважає за краще випікати смакоту, а не купувати готове печиво в магазині.
Лляну борошно використовують у багатьох рецептах, її додають при випічці хліба, булочок, млинчиків. Льняна мука використовується тими, хто стежить за своїм здоров'ям, теми, хто худне, та й тими з нас, хто просто любить смачно поїсти. Я розповім вам, як можна за допомогою цього простого рецепту спекти досить смачне печиво з льняної муки. Схуднути не вийде, але користь воно нашому організму принесе - це точно.
- Льняна мука - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
У миску вбиваємо яйця, збиваємо їх до отримання однорідної маси.
Тепер до яєчної маси додаємо сметану, мед і м'яке вершкове масло. Збиваємо, щоб продукти добре перемішалися.
Тепер додамо лляну борошно і ретельно перемішати, щоб тісто було без грудочок. Можна взяти половину пшеничного борошна, а половину лляної.
Ось така маса повинна у нас вийти - липке і некруте тісто.
Потім потрібно злегка змастити форму для випічки або деко олією. Мокрими руками сформуйте печива і викладіть їх на деко. Товщина печива повинна бути в районі 7-8 мм. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 15. Як тільки на печиво утворюється коричнева скоринка - відразу діставайте деко з печивом.