Рецепт Оладки дріжджові на кефірі фото

Оладки дріжджові на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Дріжджове тісто , Кефір
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Оладки
Кількість порцій: 30-35
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незважаючи на те, що оладки для багатьох - це швидкий і ситний перекус до чаю, на мій погляд, тісто на дріжджах набагато смачніше і вдаліше. Якщо ви готові витратити трохи часу на кухні, запам'ятовуйте.

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами своїм варіантом, як приготувати млинці дріжджові на кефірі. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде досить багато - близько 30-35 - маленьких оладок. Подавати до столу їх можна зі сметаною, варенням, згущеним молоком або свіжими ягодами.

  • Вода - 1/4 склянки
  • Кефір - 2 склянки
  • Борошно - 4 склянки
  • Дріжджі сухі - 3/4 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1
У невеликій мисці приготуйте опару: з'єднайте теплу (не гарячу! ) воду, дріжджі і ложку цукру. Залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали"працювати" .
2
У глибокій мисці тим часом можна з'єднати і збити яйця з сіллю.
3
Додайте кефір і опару, перемішайте.
4
Всипте просіяне борошно і замісити тісто.
5
Накрийте миску рушником і залиште годинки на 1.5 в теплому місці, щоб тісто підійшло.
6
Після викладайте тісто ложкою на розігріту сковороду і смажте оладки під кришкою до рум'яності.

Схожі рецепти