Оладки дріжджові на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що оладки для багатьох - це швидкий і ситний перекус до чаю, на мій погляд, тісто на дріжджах набагато смачніше і вдаліше. Якщо ви готові витратити трохи часу на кухні, запам'ятовуйте.
Хочу поділитися з вами своїм варіантом, як приготувати млинці дріжджові на кефірі. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде досить багато - близько 30-35 - маленьких оладок. Подавати до столу їх можна зі сметаною, варенням, згущеним молоком або свіжими ягодами.
- Вода - 1/4 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Борошно - 4 склянки
- Дріжджі сухі - 3/4 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1
У невеликій мисці приготуйте опару: з'єднайте теплу (не гарячу! ) воду, дріжджі і ложку цукру. Залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали "працювати" .
2
У глибокій мисці тим часом можна з'єднати і збити яйця з сіллю.
3
Додайте кефір і опару, перемішайте.
4
Всипте просіяне борошно і замісити тісто.
5
Накрийте миску рушником і залиште годинки на 1.5 в теплому місці, щоб тісто підійшло.
6
Після викладайте тісто ложкою на розігріту сковороду і смажте оладки під кришкою до рум'яності.