Дріжджові оладки на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пишні і ніжні оладки на сніданок з кавою або чаєм - це дуже смачно і просто! Рекомендую всім на замітку оригінальний рецепт приготування дріжджових оладок на молоці з сюрпризом!
Для приготування дріжджових оладок на молоці візьміть сухі дріжджі, молоко обов'язково має бути теплим. Єдине, що відтягує процес в приготуванні таких оладок - потрібно давати тесту піднятися кілька разів, а це вимагає часу. Можете дати тісту підійти хоча б один раз. До речі, в якості сюрпризу я використовую яблука, можете також додати родзинки або курагу.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 3.5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти.
Зробіть опару. У дуже тепле молоко (градусів 40) додайте дріжджі і борошно. Замісити все до однорідності.
Відставте, накривши рушником, хвилин 30, щоб тісто піднялося.
Через 30 хвилин додайте в піднялося тісто яйця, цукор, олія, сіль і ванільну есенцію.
Знову вимісити гарненько, накрийте рушником, відставте на 30 хвилин. Дайте тесту знову підійти.
Яблука дрібно поріжте кубиками.
Додавши яблука в тісто, раджу ще раз дати йому піднятися, щоб оладки були пишними.
Потім приступаємо до смаження: на розігріту сковороду додайте масло, викладайте столовою ложкою масу, обсмажуйте з двох сторін.
Потім приступаємо до смаження: на розігріту сковороду додайте масло, викладайте столовою ложкою масу, обсмажуйте з двох сторін.
Смажимо до золотистого кольору.
Подавати можете з клиновим сиропом, варенням, згущеним молоком або сметаною.
Дріжджові оладки на молоці готові. Смачного!