Дріжджові оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пишні, пористі оладки. Їх можна приготувати як солодкими, так і солоними.
Спочатку потрібно змішати дріжджі з кефіром і цукром, сіллю, борошном і маслом. Залишити бродити в теплі на 1 час, після смажити. Хай щастить!
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі живі - 20 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів(2 ст.Л в тісто, інше для смаження)
Підготуємо продукти.
У теплому кефірі розчиняємо дрібку солі, цукор і дріжджі.
Додаємо яйце, розмішуємо.
Всипаємо борошно, додаємо масло.
Віночком доводимо тісто до однорідного стану. Перевірте, щоб не було грудочок борошна. Накрийте тісто сухою серветкою і залиште в теплі на 40-60 хвилин для бродіння.
Тісто заграє, готово до смаження. Чи не перемішуйте його. Обережно перенесіть до плити.
Розігрійте сковороду, влийте масло. Столовою ложкою обережно з краю набирайте тісто і викладайте в гаряче масло.
Смажте з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Дріжджові оладки на кефірі готові, угощайтесь!