Рецепт Окунь в коптильні фото

Окунь в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Окунь
Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На природу, На святковий стіл

Багатий улов можна перетворити в чудове, майже делікатесне блюдо - копченого окуня. Від вас буде потрібно трохи часу, терпіння і наявність коптильні. Рецепт перед вами.

Якщо вам посміхнулася удача, і ви повернулися з риболовлі з щедрим уловом окунів, то обов'язково, хоча б частину його потрібно пропустити через коптильню і перетворити в чудову закуску - копченого окуня. Копчення починається з підготовки риби. Рясно натріть її сіллю, складіть в миску, накрийте і поставте на добу в холодильник. На наступний день просолену рибу добре промийте. Для копчення добре підійде яблучна або вишнева тріска - саме її насипте в коптильню. Розкладіть рибку на решітці, закрийте кришку і коптити окуня 15-20 хвилин. По закінченню часу зніміть коптильню з вогню, дайте їй трохи охолонути і відкривайте. Готовий копчений окунь може відразу вирушати на стіл. Смачного!

  • Окунь - 2-3 кілограм
  • Сіль - За смаком
окунь в коптильні - фото крок 1
Рибу рясно натріть сіллю, складіть в миску, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на добу.
окунь в коптильні - фото крок 2
На наступний день просолену рибу добре промийте.
окунь в коптильні - фото крок 3
У коптильню насипте тріску фруктових дерев. Можна взяти яблуню або вишню.
окунь в коптильні - фото крок 4
Встановіть в коптильню грати і розкладіть окунців. Накрийте кришкою і поставте на вогонь. Після того як з коптильні почне сочитися білий дим, виявлений 15 хвилин. Якщо риба велика - на копчення потрібно хвилин 20.
окунь в коптильні - фото крок 5
По закінченню часу зніміть коптильню з вогню, дайте їй трохи охолонути і відкривайте. Готовий копчений окунь послужить відмінною закускою до пива.

Схожі рецепти