Окунь в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Багатий улов можна перетворити в чудове, майже делікатесне блюдо - копченого окуня. Від вас буде потрібно трохи часу, терпіння і наявність коптильні. Рецепт перед вами.
Якщо вам посміхнулася удача, і ви повернулися з риболовлі з щедрим уловом окунів, то обов'язково, хоча б частину його потрібно пропустити через коптильню і перетворити в чудову закуску - копченого окуня. Копчення починається з підготовки риби. Рясно натріть її сіллю, складіть в миску, накрийте і поставте на добу в холодильник. На наступний день просолену рибу добре промийте. Для копчення добре підійде яблучна або вишнева тріска - саме її насипте в коптильню. Розкладіть рибку на решітці, закрийте кришку і коптити окуня 15-20 хвилин. По закінченню часу зніміть коптильню з вогню, дайте їй трохи охолонути і відкривайте. Готовий копчений окунь може відразу вирушати на стіл. Смачного!
- Окунь - 2-3 кілограм
- Сіль - За смаком