Новорічний салат «П'ятачок»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.
Легкий, освіжаючий, в той же час смачний і ситний салат в святковій подачі, у вигляді символу року Свині. Салат чудово буде виглядати на святковому столі і безсумнівно буде схвалений гостями.
Опис приготування:
Таким чином можна оформити будь-який салат. А я пропоную приготувати салат"П'ятачок" з пекінської капусти, огірка, яєць і курячого філе. Курку за рецептом до речі можна замінити на будь-який м'ясний продукт, підійде як відварне м'ясо, так і карбонад або шинка. У будь-якому варіанті салат виходить легкий, смачний і безсумнівно буде мати успіх не тільки на святковому столі, але і під час звичайної сімейної трапези. Спробуйте!
- Куряче філе - 200 грам (грудка)
- Яйце - 2 штуки (варене)
- Огірок - 1 штука
- Капуста пекінська - 1 штука
- Лук червоний - 0, 5 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки (свіжовичавлений)
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Яйця заздалегідь зваріть круто і остудіть.
Куряче філе натріть сіллю і спеціями, збризніть соком лимона і залиште маринуватися на 20-30 хвилин.
Потім обсмажте з двох сторін на середньому вогні під кришкою до рум'яної скоринки.
Тепер можна приступити до приготування салату. У капусти зніміть верхні листочки і тонко наріжте. Якщо капуста велика, то краще взяти половину.
Додайте нарізаний кубиками огірок.
Нарізані кубиками очищені варені яйця.
Подрібнене обсмажене куряче філе.
Нарізаний тонкими півкільцями цибулю.
Додайте будь-яку свіжу зелень, майонез і гірчицю. Сіль я не додавала, мені вистачило її від м'яса, по необхідності можете трохи посолити салат.
Добре все перемішайте.
Перекладіть салат в салатник, виріжте з вареної ковбаси п'ятачок і вушка, Офорі блюдо у вигляді свинки. Як очей підійдуть оливки, або відповідні заморожені ягоди. Салат"П'ятачок" готовий. Смачного!