Новорічний салат «Оселедець під снігом»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите класичний салат "оселедець під шубою", але хочете якось урізноманітнює його, то раджу рецепт, як приготувати новорічний салат "оселедець під снігом" . Вийде смачно і святково!
Цей салат мені подобається особливим набором інгредієнтів, якого я ще не зустрічала ні в одному салаті. Оселедець прекрасно поєднується з кисло-солодким яблуком, яйцями і сиром. В результаті виходить салат з яскравим, насиченим і багатим смаком.
- Оселедець - 1/2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Майонез - 100 мілілітрів
- Яблуко - 1/2 штуки
- Сир твердий - 75 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка (для маринаду)
- Сіль - 1 щіпка (для маринаду)
- Вода - 75 мілілітрів (для маринаду)
- Оцет столовий 9% - 75 мілілітрів (для маринаду)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця заздалегідь відваріть круто.
Невелику цибулину або половину великої дрібно наріжте. Змішайте воду з оцтом, додайте сіль і цукор. У маринад викладіть подрібнену цибулю і залиште на 15 хвилин. Потім маринад злийте, а цибуля відіжміть.
На невелику тарілку поставте сервировочное кільце. Першим шаром викладіть оселедець, яку необхідно попередньо очистити, видалити кістки, а філешку дрібно нарізати.
Наступним шаром викладіть мариновану цибулю і покрийте його сіточкою з майонезу. Щоб зручно було робити таку сіточку, покладіть необхідну кількість майонезу в пакетик і зав'яжіть, кінчик обріжте.
Яблуко натріть на крупній тертці і збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло. Викладіть яблуко наступним шаром і знову покрийте майонезом.
Яйця очистіть і натріть на крупній тертці. Викладіть подрібнені яйця наступним шаром і покрийте майонезной сіточкою.
Останній шар - натертий на дрібній тертці твердий сир. Готовому салату дайте 15 хвилин, щоб він просочився, а потім акуратно зніміть сервировочное кільце.
Прикрасьте салат зеленню і ягідками калини.