Полуниця під снігом
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний і швидкий рецепт пирога. Обов'язково приготуйте його в розпал сезону полуниці. Десерт виходить дуже ароматним, з приємною кислинкою. Шапка з безе доповнює пиріг.
Начинка цього пирога є цілі ягоди полуниці. Якщо вам здається, що пиріг вийде недостатньо солодким, то просто присипте його цукровою пудрою. Також ви можете додати трохи ванілі. Щоб дізнатися, як приготувати полуницю під снігом, прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Полуниця - 300 грам
- Білки - 2 штуки
- Цукрова пудра - 70 грам
- Сіль - 1 щіпка
Насамперед приготуйте класичне пісочне тісто. У мисці змішайте розм'якшене вершкове масло, жовтки, цукор і борошно, просіяне з розпушувачем. Ретельно все перемішайте і замісіть тісто.
Викладіть тісто у форму, проколіть виделкою в декількох місцях. Потім розігрійте духовку до ста сімдесяти градусів і запікайте корж десять хвилин.
Полуницю вимийте, обсушити і очистіть від "хвостиків" . Краще, якщо вона буде невеликого розміру. Викладіть ягоди на корж, який краще злегка остудити.
Охолоджені білки збийте з цукровою пудрою і сіллю за допомогою міксера до міцних піків. Потім викладіть їх на полуницю і запікайте пиріг ще п'ять хвилин.