Рецепт Новорічна ялина з листкового тіста фото

Новорічна ялина з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Тісто , Шоколад , Листкове тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Здивувати і порадувати своїх рідних і близьких можна не тільки прикрасивши ялинку, але і приготувавши її. Розповім, як приготувати новорічну ялина з листкового тіста. Дуже оригінальний варіант солодкої випічки.

Опис приготування:

Для приготування такої ялинки можна використовувати покупне листкове тісто або зробити його самостійно. В якості прошарку між шарами використовував готову шоколадну пасту. Крім цього можна взяти мак, сухофрукти або крем. Можна зробити кілька невеликих ялинок, або, як у мене, одну велику, яка стане окрасою столу і допоможе створити святковий настрій.

  • Листкове тісто - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Шоколадна паста - 4 Ст. Ложки (зразок"Nutella" )
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 1
1. Тісто поділяю на 2 частини, одну розкочують на столі, застеленому пергаментом, потім перекладаю пергамент з тестом на деко.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 2
2. Викладаю шоколадну пасту на тісто.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 3
3. Розмазую її не по всій поверхні, а в формі новорічної ялинки.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 4
4. Другий шматочок тесту розкочують на столі, потім за допомогою качалки піднімаю його і покриваю другим шаром тіста.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 5
5. Гострим ножем вирізаю тісто по формі трикутника, так само, як і розмазував шоколадну пасту. Залишки тесту відкладаю в сторону, але не викидаю.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 6
6. Вирізаю ялинку: внизу вирізаю стовп, а по краях роблю надрізи через кожні 2 см, вгорі (на маківці) дещо не дорізала.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 7
7. Кожну смужку тесту прокручиваю 2 рази, так отримаю гілки. Короткі полосочки, які розташовані зверху, прокручиваю 1 раз.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 8
9. З тесту роблю зірочку, яка буде прикрашати ялинку, і розміщую її на верхівку.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 9
10. У миску вбиваю яйце і пензликом змащую всю поверхню ялинки. Потім відправляю її в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 15-25 хвилин.
новорічна ялина з листкового тіста - фото крок 10
11. Готову ялинку дістаю з духовки і трохи остуджують, затем подаю к столу.

Схожі рецепти