Новорічна ялина з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Здивувати і порадувати своїх рідних і близьких можна не тільки прикрасивши ялинку, але і приготувавши її. Розповім, як приготувати новорічну ялина з листкового тіста. Дуже оригінальний варіант солодкої випічки.
Для приготування такої ялинки можна використовувати покупне листкове тісто або зробити його самостійно. В якості прошарку між шарами використовував готову шоколадну пасту. Крім цього можна взяти мак, сухофрукти або крем. Можна зробити кілька невеликих ялинок, або, як у мене, одну велику, яка стане окрасою столу і допоможе створити святковий настрій.
- Листкове тісто - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Шоколадна паста - 4 Ст. Ложки (зразок"Nutella" )
1. Тісто поділяю на 2 частини, одну розкочують на столі, застеленому пергаментом, потім перекладаю пергамент з тестом на деко.
2. Викладаю шоколадну пасту на тісто.
3. Розмазую її не по всій поверхні, а в формі новорічної ялинки.
4. Другий шматочок тесту розкочують на столі, потім за допомогою качалки піднімаю його і покриваю другим шаром тіста.
5. Гострим ножем вирізаю тісто по формі трикутника, так само, як і розмазував шоколадну пасту. Залишки тесту відкладаю в сторону, але не викидаю.
6. Вирізаю ялинку: внизу вирізаю стовп, а по краях роблю надрізи через кожні 2 см, вгорі (на маківці) дещо не дорізала.
7. Кожну смужку тесту прокручиваю 2 рази, так отримаю гілки. Короткі полосочки, які розташовані зверху, прокручиваю 1 раз.
9. З тесту роблю зірочку, яка буде прикрашати ялинку, і розміщую її на верхівку.
10. У миску вбиваю яйце і пензликом змащую всю поверхню ялинки. Потім відправляю її в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 15-25 хвилин.
11. Готову ялинку дістаю з духовки і трохи остуджують, затем подаю к столу.