Бажання «Новорічна»
(покроковий рецепт з фото)
До святкового столу кожна господиня хоче зробити багато смачних страв. Хочу запропонувати відмінний варіант буженини. М'ясо виходить ароматне, дуже смачне, соковите і красиве на колір! дивіться…
Перш, ніж ви дізнаєтеся, як приготувати буженину & quot; Новорічну", хочу звернути увагу на вибір м'яса. Для любителів сухої буженини підійдуть пісні частини свинини, а для соковитою закуски - більш жирні шматочки, наприклад, шия. Починайте приготування за два-три дні до святкового столу, м'ясо маринується довго, запікається, а ще 12 годин витримується в холодильнику. Отже, приступимо!
- Свинина - 1 кілограм
- Часник - 4-5 зубчиків
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
- Дижонская гірчиця (французька) - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте продукти. Я не люблю жирне м'ясо, тим більше на святковому столі, де багато майонезних салатів зазвичай. Я беру саме пісне м'ясо. Орієнтуючись на свій смак, купите вподобаний шматочок. Вимийте ретельно, обсушити і підготуйте спеції, олія.
Приготуйте маринад для м'яса: з'єднайте масло, гірчицю, сіль, перець, прованські трави, часник. Перемішайте гарненько.
Натріть м'ясо рівномірно з усіх боків ароматної масою. Загорніть його в фольгу і відправте в холодильник на 4-5 годин.
Промариноване м'ясо дістаньте з холодильника, щільно оберніть фольгою в кілька шарів і відправте в духовку на 3-4 годину, температура - 180 градусів. Запікайте.
Для 30 хвилин до закінчення запікання відкрийте фольгу, полийте жиром, який утворився в фользі, кілька разів м'ясо і зарумяньте верх. Потім загорніть знову щільно фольгу і приберіть м'ясо на 12 в холодильник. Після чого буженину можна вважати готовою. Нарізайте скибочками і подавайте з зеленню і овочами. Приємного!