Курка новорічна в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Який Новий рік без соковитою і ароматною курочки в духовці? особливо, якщо ця курочка домашня, запечена з пряними травами і фруктами. Впевнена, ви будете в захваті від цієї страви!
Сьогодні я пропоную вам безпрограшний варіант, як приготувати курку новорічну в духовці дуже просто, з мінімальними зусиллями і мінімальною кількістю інгредієнтів. За таким рецептом готували курку ще наші мами і бабусі, коли не було великого достатку різних спецій і прянощів, а курочка запікалася без фольги і рукава. І виходило дійсно смачно! А ще просто! Я дуже люблю такі рецепти, коли на підготовку йде всього пара хвилин: курочку натер спеціями, начинив фруктами і все, далі справа за духовкою, а ми можемо займатися своїми справами. Ну що, давайте приступати!
- Курка домашня - 1, 5 кілограма (ціла тушка)
- Апельсин - 1 штука
- Чорнослив - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції для курки - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У списку інгредієнтів я вказала саме домашню курку, оскільки час запікання буду вказувати саме для неї, якщо ви використовуєте покупну курочку, то запікати її потрібно буде менше.
Курку гарненько промийте. Присипте сіллю і перцем, гарненько натріть зовні і всередині.
Тепер присипте спеціями і втирайте їх у курочку.
Залиште курку на 10-15 хвилин, щоб вона просочилася спеціями.
Чорнослив промийте і розріжте навпіл.
Апельсин розрізати навпіл. Половину залиште, вона знадобиться для оздоблення. А другу половину поріжте на невеликі шматки.
Змішайте шматочки апельсина з чорносливом і очищеним часником, нафаршіруйте отриманою сумішшю курку.
Покладіть курку в форму. Масло я не лила, тому що в моїй курочку багато жиру, при запіканні він витопити так, що мені довелося зливати його. Для нежирної курки влийте в форму трохи масла. Запікайте тушку в духовці 1, 5-2 годину. Перші 30-40 хвилин при температурі 180-200 градусів, а потім при 160. Час приготування в духовці залежить від розміру самої курки. Готовність курки перевіряйте, зробивши невеликий надріз на грудях, якщо витік прозорий сік, значить, курочка готова, а якщо сік з кров'ю, значить, потрібно запікати ще.
Курка новорічна в духовці готова. Подивіться тільки, яка вона апетитна! Сміливо подавайте її до новорічного столу і радуйте своїх рідних і гостей смачним блюдом!