Курка в духовці «Новорічна»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна смачна курочка до новорічного столу! Маринувати пропоную в маслі з гірчицею і часником, вітаються улюблені спеції. Я кладу лише сіль і перець. Дивіться!
Отже, розповідаю, як приготувати курку в духовці "новорічну"! Перше і головне, це дуже ретельно підготувати тушку до запікання: вимити, видалити залишки пір'я, грубу жовту шкірку на ніжках, копчиковую залозу на хвостику. Всередині теж потрібно вимити і видалити залишки внутрішніх органів. Далі приготуйте маринад і гарненько змастіть курочку, залиште на 20-30 хвилин, нехай просочиться. Запори і готові!
- Курка - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця дижонская - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Лист салату - 1 пучок
- Апельсин - 1 штука
1. Підготуйте продукти. Курочку ретельно вимийте всередині і зовні.
2. З рослинного масла, часнику, гірчиці, солі і перцю приготуйте маринад.
3. Курку розрізати по грудях і розгорніть, як на фото. Добре змастіть маринадом всередині і зовні, залиште на 20-30 хвилин. Покладіть в сотейник. Я зазвичай прокладаю пергамент.
4. Духовку прогрейте до 220 градусів, печіть курочку 20 хвилин. Потім зменшіть градуси до 180 і доведіть м'ясо до готовності, приблизно 45 хвилин. Якщо курочка велика, то не менше години.
5. Блюдо застелите листям салату. Покладіть порізаний апельсин, зверху курочку і до столу!
6. З наступаючим! !!