Рецепт Курка в духовці «Новорічна» фото

Курка в духовці «Новорічна»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ароматна смачна курочка до новорічного столу! Маринувати пропоную в маслі з гірчицею і часником, вітаються улюблені спеції. Я кладу лише сіль і перець. Дивіться!

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати курку в духовці"Новорічну" ! Перше і головне, це дуже ретельно підготувати тушку до запікання: вимити, видалити залишки пір'я, грубу жовту шкірку на ніжках, копчиковую залозу на хвостику. Всередині теж потрібно вимити і видалити залишки внутрішніх органів. Далі приготуйте маринад і гарненько змастіть курочку, залиште на 20-30 хвилин, нехай просочиться. Запори і готові!

  • Курка - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Гірчиця дижонская - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Лист салату - 1 пучок
  • Апельсин - 1 штука
курка в духовці
1. Підготуйте продукти. Курочку ретельно вимийте всередині і зовні.
курка в духовці
2. З рослинного масла, часнику, гірчиці, солі і перцю приготуйте маринад.
курка в духовці
3. Курку розрізати по грудях і розгорніть, як на фото. Добре змастіть маринадом всередині і зовні, залиште на 20-30 хвилин. Покладіть в сотейник. Я зазвичай прокладаю пергамент.
курка в духовці
4. Духовку прогрейте до 220 градусів, печіть курочку 20 хвилин. Потім зменшіть градуси до 180 і доведіть м'ясо до готовності, приблизно 45 хвилин. Якщо курочка велика, то не менше години.
курка в духовці
5. Блюдо застелите листям салату. Покладіть порізаний апельсин, зверху курочку і до столу!
курка в духовці
6. З наступаючим! !!

Схожі рецепти