Нога козулі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам пощастило побувати на полюванні і підстрелити косулю, то ви можете запекти її ніжку цілком у духовці. Це неймовірне блюдо настільки ароматне і пряне, що припаде до смаку всім.
Якщо вам цікаво, як приготувати ногу козулі в духовці, то переконаєтеся, що це зовсім не складно. Головне - підібрати ті спеції, які ви любите найбільше. Не шкодуйте часнику, він додасть страві незабутній аромат.
- Нога козулі - 1 штука
- Часник - 10 зубчиків
- Вершкове масло - 100 грам
- Чорний перець, лавровий лист, спеції, сіль - За смаком
Насамперед підготуйте всі інгредієнти, які додадуть м'ясу козулі незабутній смак і аромат. Часник розділіть на часточки і почистіть від лушпиння. Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м'яким.
Ногу козулі обробіть. Зніміть шкуру, якщо вона є, зачистите м'якоть від зайвого жиру, плівок, жилок. Вимийте ногу і гарненько обсушити за допомогою паперу.
Зробіть ножем глибокі надрізи по всій площі ніжки козулі. Нашпигуйте її часником, закладаючи зубчики якомога глибше в розрізи. Змішайте в піалках м'яке вершкове масло зі спеціями і сіллю. Натріть цією сумішшю ніжку.
Загорніть ніжку в фольгу. Краще це зробити в кілька шарів. Потім помістіть м'ясо в духовку, попередньо розігріту до 180-ти градусів. Випікайте протягом півтори години.