Рецепт Козулі від Викули фото

Козулі від Викули
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні розповім, як приготувати козули від Викули. Це дуже смачні і красиві пряники, які вже точно сподобаються дорослим і діткам. Поїхали!

Опис приготування:

Діти полюблять ці пряники, а дорослі не зможуть втриматися і відязикати собі в такому задоволенні.

  • Яйця - 2 штуки (для глазурі)
  • Цукрова пудра - 400 грам (для глазурі)
  • Борошно - 1700 грам (для тіста )
  • Вершкове масло - 400 грам (для тіста)
  • Цукор - 4 склянки (для тіста)
  • Курячі яйця - 6 штук (для тіста)
  • Прянощі - 6 чайних ложок (для тіста)
  • Сода - 2 чайних ложки (для тіста)
  • Вода - 1, 5 склянки (для тіста)
  • Сіль - 2 щіпки (для тіста)
1
Для приготування пряників всипте в суху каструлю з товстим дном склянку цукру і залийте його столовою ложкою води. Варимо карамель до тих пір, поки вона не набуде темно-коричневий колір. Потім додаємо другий стакан цукру і варимо до повного розчинення. У готову карамель додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо.
2
Додаємо в суміш улюблені прянощі (корицю, гвоздику і т.Д.), ретельно все перемішуємо, потім акуратно вводимо в карамель яйця. Для цього потрібно, щоб карамель охолола. Вимішуємо суміш до однорідного стану, потім додаємо дрібку солі і соду.
3
Борошно просіваємо і вводимо в карамель. Ретельно перемішуємо всі, щоб тісто вийшло однорідним. Вимішуємо тісто на поверхні, посипаною борошном, доти, поки воно не перестане липнути до рук. Як тільки бажане буде досягнуто, замотуємо тісто в плівку і прибираємо в холодильник на добу.
4
Далі нарізаємо тісто, розгортаємо в тонкі пласти і за формою вирізаємо пряники. Викладаємо їх на деко, застелений пергаментів. Духовку розігріваємо до 200 градусів, випікаємо пряники протягом 5 хвилин. Остужаем пряники.
5
Тепер займемося прикрасою. Для приготування глазурі потрібно змішати яєчний білок і цукрову пудру. Розміщуємо глазур в конвертик і даємо волю фантазії. Прикрашаємо пряники, даємо глазурі застигнути і подаємо! Смачного!

Схожі рецепти