Козулі
(покроковий рецепт з фото)
Козулі - печиво з пряникового тесту, яке печуть на Різдво і Новий рік. Козулі охороняють будинок від злих духів, тому їх зазвичай залишають до наступного року. А ще козули - ідеальний подарунок рідним.
Зараз рецептів приготування цього печива існує величезна кількість, але спочатку він був всього один, до складу входив мед, вершкове масло і борошно. Деякі вважають, що головним є саме печиво, тому важливо, як приготовлено тісто, інші наполягають на важливості декорування, стверджуючи, що то, що ви намалюєте на печиво, буде символом майбутнього року для вас. Тому до розпису такого печива підходили з особливою ретельністю. Сьогодні я пропоную вам свій перевірений рецепт, як приготувати козули в домашніх умовах. Давайте приступати!
- Цукор - 1/2 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте всі сухі продукти - борошно, цукор, корицю.
Додайте до цієї суміші мед, воду і масло, порізане на шматки або натерте на крупній тертці.
Замісити тісто. Воно повинно бути схожим на пластилін. Надішліть його на 30 хвилин в холодильник.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 4-5 мм. Видавіть печиво за допомогою вирубок. Перекладіть печиво на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15-20 хвилин.
Приготуйте глазур. До білку додайте цукрову пудру, лимонний сік, збивайте до придбання масою білого кольору.
Глазур повинна вийти досить густою, щоб нею легко було розписувати печиво.
Наше печиво готове, коли воно охолоне, можна приступати до розпису. Для цього використовуйте кондитерські мішки з тонким отвором або кулінарний шприц.
Ось таке симпатичне печиво у нас вийшло.