Ньокки
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт розповість вам як приготувати класичні італійські галушки - ньокки.
Кількість порцій: 10
- Червоно-коричневого картоплі - 1 кілограм (приблизно 5 щТ. Великих)
- Борошно - 300 грам
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком
Відваріть картоплю в мундирі. Шкурка картоплі повинна бути цільною. Уникайте протикає під час готування, так як картопля починає вбирати воду, а це погано впливає на підготовку ньокки (маленький картопля готуватися 10-15 хвилин, середній 20-25, великий 35-45, але краще спочатку спробувати відчинити одну картоплину як тестову, тоді ви точно будете знати скільки часу вам буде потрібно). Як Картоплю відварити, очистіть від шкірки…
…і зробіть пюре, додаючи рідини, переконайтеся що немає грудок і дайте пюре охолонути до кімнатної температури.
Змішайте сухі інгредієнти (борошно і сіль). Потім в пюре додайте яєчні жовтки і оливкове масло, перемішайте і додайте борошно, акуратно перемішуйте, поки не утвориться тісто.
Замішуйте тісто двома руками протягом 1 хвилини.
Розкачайте тісто в мотузку і поріжте на квадратики.
Тепер є два варіанти, можна залишити ньокки у вигляді звичайних подушечок або скористатися спеціальною рифленою дошкою (або виделкою).
Чиж nyokki. Розкладайте на деку так щоб вони не торкалися одне одного. Потім приступайте до готування. Готуються вони дуже просто (як і пельмені). Підсолену воду доведіть до кипіння і закиньте ньокки (по 12-15 штук) і чекайте коли вони спливуть. Слідкуйте за цим, так як досить усього 2 хвилини. Є і ще один варіант, це обсмажувати у вершковому і оливковій олії. Смачного.