Рецепт Ньокки фото

Ньокки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Картопля, Яйця, Яєчний жовток
Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Цей рецепт розповість вам як приготувати класичні італійські галушки - ньокки.

Кількість порцій: 10
  • Червоно-коричневого картоплі - 1 кілограм (приблизно 5 щТ. Великих)
  • Борошно - 300 грам
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - - За смаком
ньокки - фото крок 1
Відваріть картоплю в мундирі. Шкурка картоплі повинна бути цільною. Уникайте протикає під час готування, так як картопля починає вбирати воду, а це погано впливає на підготовку ньокки (маленький картопля готуватися 10-15 хвилин, середній 20-25, великий 35-45, але краще спочатку спробувати відчинити одну картоплину як тестову, тоді ви точно будете знати скільки часу вам буде потрібно). Як Картоплю відварити, очистіть від шкірки…
ньокки - фото крок 2
…і зробіть пюре, додаючи рідини, переконайтеся що немає грудок і дайте пюре охолонути до кімнатної температури.
ньокки - фото крок 3
Змішайте сухі інгредієнти (борошно і сіль). Потім в пюре додайте яєчні жовтки і оливкове масло, перемішайте і додайте борошно, акуратно перемішуйте, поки не утвориться тісто.
ньокки - фото крок 4
Замішуйте тісто двома руками протягом 1 хвилини.
ньокки - фото крок 5
Розкачайте тісто в мотузку і поріжте на квадратики.
ньокки - фото крок 6
Тепер є два варіанти, можна залишити ньокки у вигляді звичайних подушечок або скористатися спеціальною рифленою дошкою (або виделкою).
ньокки - фото крок 7
Чиж nyokki. Розкладайте на деку так щоб вони не торкалися одне одного. Потім приступайте до готування. Готуються вони дуже просто (як і пельмені). Підсолену воду доведіть до кипіння і закиньте ньокки (по 12-15 штук) і чекайте коли вони спливуть. Слідкуйте за цим, так як досить усього 2 хвилини. Є і ще один варіант, це обсмажувати у вершковому і оливковій олії. Смачного.

Схожі рецепти