Ніжні ватрушки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися, як приготувати ніжні ватрушки з сиром, улюблену випічку багатьох! Ватрушки виходять ніжними, ароматними і дуже м'якими. За бажанням сир можна замінити джемом або повидлом.
Здобне дріжджове тісто на сметані відмінно підходить для ніжної і повітряної випічки, наприклад, для ватрушок. Завдяки йому готова випічка набуває вершковий аромат і ніжну текстуру. В якості начинки для ватрушок, приготованих за цим рецептом, використана сирна маса, але ви можете використовувати джем, картопляне пюре і інші улюблені начинки. Обов'язково додайте в сирну масу промиті і просушені сухофрукти.
- Тісто дріжджове здобне на сметані - 600 грам
- Сир 5-9 % жирності - 250 грам
- Цукор - 50 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Крем - 20 грам
- Ізюм - 30 грам
- Крохмаль (мука) - 5 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток курячого яйця - 1 штука
1. Половину порції здобного тіста на сметані скачайте в джгут і розділіть на 10 однакових частин. Кожну частину зберіть в вузлик і викладіть на папір для випічки зібраної стороною вниз.
2. Злегка притисніть вузлики, накрийте серветкою і дайте підійти протягом 10 хвилин. Сир, сметану, жовток, цукор, ванільний цукор і крохмаль змішайте блендером в однорідну масу.
3. Додайте промитий і просушений ізюм і добре змішайте. В підійшли заготовках за допомогою склянки зробіть поглиблення по центру. Змастіть заготовки збовтаним яйцем і викладіть посередині начинку.
4. Випікайте ватрушки в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин до золотистого кольору. Смачного!