Рецепт Ніжні ватрушки з сиром фото

Ніжні ватрушки з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Сир, Сухофрукти, Здобне дрожевое тісто, Ізюм
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Страви з начинкою, Ватрушки

Пропоную дізнатися, як приготувати ніжні ватрушки з сиром, улюблену випічку багатьох! Ватрушки виходять ніжними, ароматними і дуже м'якими. За бажанням сир можна замінити джемом або повидлом.

Здобне дріжджове тісто на сметані відмінно підходить для ніжної і повітряної випічки, наприклад, для ватрушок. Завдяки йому готова випічка набуває вершковий аромат і ніжну текстуру. В якості начинки для ватрушок, приготованих за цим рецептом, використана сирна маса, але ви можете використовувати джем, картопляне пюре і інші улюблені начинки. Обов'язково додайте в сирну масу промиті і просушені сухофрукти.

  • Тісто дріжджове здобне на сметані - 600 грам
  • Сир 5-9 % жирності - 250 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Крем - 20 грам
  • Ізюм - 30 грам
  • Крохмаль (мука) - 5 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток курячого яйця - 1 штука
ніжні ватрушки з сиром - фото крок 1
1. Половину порції здобного тіста на сметані скачайте в джгут і розділіть на 10 однакових частин. Кожну частину зберіть в вузлик і викладіть на папір для випічки зібраної стороною вниз.
ніжні ватрушки з сиром - фото крок 2
2. Злегка притисніть вузлики, накрийте серветкою і дайте підійти протягом 10 хвилин. Сир, сметану, жовток, цукор, ванільний цукор і крохмаль змішайте блендером в однорідну масу.
ніжні ватрушки з сиром - фото крок 3
3. Додайте промитий і просушений ізюм і добре змішайте. В підійшли заготовках за допомогою склянки зробіть поглиблення по центру. Змастіть заготовки збовтаним яйцем і викладіть посередині начинку.
ніжні ватрушки з сиром - фото крок 4
4. Випікайте ватрушки в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин до золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти