Незвичайне картопляне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Найзвичніший гарнір - це картопляне пюре. Навіть таке звичайне блюдо можна приготувати цікаво, при цьому не витративши багато грошей. Розповім, як приготувати незвичайне картопляне пюре.
Всього лише трохи фантазії і у вас вийде незвичайне, смачна страва зі звичних продуктів. Думаєте, що блакитне картопляне пюре робиться за допомогою хімічних барвників? А ось і ні, все набагато простіше і природніше. При бажанні можна зробити його різних кольорів. Це відмінна ідея для залучення уваги діточок і, звичайно для прикраси святкового столу!
- Картопля - 0, 6 кілограма
- Червона капуста - 120 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - За смаком (на кінчику ножа)
1. Вимийте картопля, не знімайте шкірку. Викладіть картоплю в сотейник з холодною водою і відправте на вогонь, відваріть картоплю до готовності.
2. Зріжте листя червоної капусти і наріжте їх. В сотейник влейте молоко, додайте сіль і відправте його на вогонь, відразу ж викладіть нашатковану капусту і доведіть все до кипіння.
3. Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько 20-30 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.
4. Додайте соду і вершкове масло, перемішуйте до повного розчинення масла.
5. Відварну картоплю остудіть і очистіть від шкірки, подрібніть в пюре.
6. Змішайте капусту в молоці з картопляним пюре до освіти приємного блакитного кольору. Можете процідити капустяну суміш, щоб не залишилося капусти, а можете залишити так.
7. Подавайте готове пюре відразу ж, додавши шматочок вершкового масла. Смачного!