Несолодке пісочне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіше в приготування - пісочне тісто, воно під силу навіть початківцям господаркам і дітям. Пропонуємо свій рецепт, як приготувати несолодке пісочне тісто, яке незамінне при випічці.
Пісочне тісто не вимагає застосування спеціальних технік і особливих зусиль, йому не потрібно багато часу, особливих продуктів. Для його приготування практично завжди є інгредієнти в холодильнику. Несолодке пісочне тісто можна приготувати про запас і покласти в морозильну камеру, а при необхідності дістати і використовувати. Воно використовується для випічки кошиків, tartaletok, пирогів і пиріжків, і навіть піци.
- Борошно - 0, 6 кілограма
- Олія - 300 грам
- Вода - 170 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет - 3 Ст. Ложки
1. Масло і воду перед приготуванням заздалегідь відправляємо в холодильник для охолодження. Борошно просіваємо в миску, додаємо тепле, але не заморожене масло, нарізане невеликими кубиками, немного перетираем руками.
2. Сіль розводимо у воді і додаємо оцет, перемішуємо. Борошно з маслом висипаємо на стіл, всередині робимо поглиблення. Потроху наливаємо воду. Розтираємо долонями отриману масу, кожен раз збираючи масу в купу.
3. Формуємо куля, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 час. Після чого дістаємо, розминаємо руками і тісто готове до випічки.