Рецепт Тісто дріжджове несолодке фото

Тісто дріжджове несолодке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі
Пісні страви
На обід, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка

Хочу розповісти, як приготувати тісто дріжджове несолодке, яке ідеально підійде для приготування пиріжків або піци. Ви отримаєте близько кілограма високоякісного хорошого тесту.

Кожна господиня чи господар володіють рецептом свого ідеального дріжджового тіста. Вище я розповів, як готую несолодке тісто для пиріжків або піци, а також для будь-якої іншої домашньої випічки. Перед тим як використовувати тісто, обов'язково дайте йому "відпочити" декілька годин. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1/2 чайних ложки
тісто дріжджове несолодке - фото крок 1
Прогрейте молоко (не доводьте його до кипіння), розчиніть в ньому дріжджі.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 2
Окремо розтопіть вершкове масло, влийте його до яйцю.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 3
Перемішайте яйце з маслом до однорідності.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 4
Через 10 хвилин додайте дріжджі. Перемішайте.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 5
Просіваємо борошно з сіллю. Додаємо в борошняну масу суміш з дріжджів, яєць, масла і молока.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 6
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо тісто рушником, ставимо його підходити в тепле місце на 3 годину (за цей час періодично обминали тісто). Готово!

Схожі рецепти