Тісто дріжджове несолодке
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочу розповісти, як приготувати тісто дріжджове несолодке, яке ідеально підійде для приготування пиріжків або піци. Ви отримаєте близько кілограма високоякісного хорошого тесту.
Опис приготування:
Кожна господиня чи господар володіють рецептом свого ідеального дріжджового тіста. Вище я розповів, як готую несолодке тісто для пиріжків або піци, а також для будь-якої іншої домашньої випічки. Перед тим як використовувати тісто, обов'язково дайте йому"відпочити" декілька годин. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Масло рослинне - 1/2 чайних ложки
Прогрейте молоко (не доводьте його до кипіння), розчиніть в ньому дріжджі.
Окремо розтопіть вершкове масло, влийте його до яйцю.
Перемішайте яйце з маслом до однорідності.
Через 10 хвилин додайте дріжджі. Перемішайте.
Просіваємо борошно з сіллю. Додаємо в борошняну масу суміш з дріжджів, яєць, масла і молока.
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо тісто рушником, ставимо його підходити в тепле місце на 3 годину (за цей час періодично обминали тісто). Готово!