Рецепт Тісто дріжджове несолодке фото

Тісто дріжджове несолодке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі
Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати тісто дріжджове несолодке, яке ідеально підійде для приготування пиріжків або піци. Ви отримаєте близько кілограма високоякісного хорошого тесту.

Опис приготування:

Кожна господиня чи господар володіють рецептом свого ідеального дріжджового тіста. Вище я розповів, як готую несолодке тісто для пиріжків або піци, а також для будь-якої іншої домашньої випічки. Перед тим як використовувати тісто, обов'язково дайте йому"відпочити" декілька годин. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1/2 чайних ложки
тісто дріжджове несолодке - фото крок 1
Прогрейте молоко (не доводьте його до кипіння), розчиніть в ньому дріжджі.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 2
Окремо розтопіть вершкове масло, влийте його до яйцю.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 3
Перемішайте яйце з маслом до однорідності.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 4
Через 10 хвилин додайте дріжджі. Перемішайте.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 5
Просіваємо борошно з сіллю. Додаємо в борошняну масу суміш з дріжджів, яєць, масла і молока.
тісто дріжджове несолодке - фото крок 6
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо тісто рушником, ставимо його підходити в тепле місце на 3 годину (за цей час періодично обминали тісто). Готово!

Схожі рецепти