Тісто дріжджове несолодке
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати тісто дріжджове несолодке, яке ідеально підійде для приготування пиріжків або піци. Ви отримаєте близько кілограма високоякісного хорошого тесту.
Кожна господиня чи господар володіють рецептом свого ідеального дріжджового тіста. Вище я розповів, як готую несолодке тісто для пиріжків або піци, а також для будь-якої іншої домашньої випічки. Перед тим як використовувати тісто, обов'язково дайте йому "відпочити" декілька годин. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Масло рослинне - 1/2 чайних ложки
Прогрейте молоко (не доводьте його до кипіння), розчиніть в ньому дріжджі.
Окремо розтопіть вершкове масло, влийте його до яйцю.
Перемішайте яйце з маслом до однорідності.
Через 10 хвилин додайте дріжджі. Перемішайте.
Просіваємо борошно з сіллю. Додаємо в борошняну масу суміш з дріжджів, яєць, масла і молока.
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо тісто рушником, ставимо його підходити в тепле місце на 3 годину (за цей час періодично обминали тісто). Готово!