Найшвидші хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.
Рецепт припав мені до смаку, хачапурі виходять дуже смачними, а головне - готуються за лічені хвилини! дивіться рецепт, і ви дізнаєтеся, як приготувати найшвидші хачапурі! Це просто.
Опис приготування:
Гарячі хачапурі знімайте зі сковороди і змащуйте маслом, дайте їм трохи охолонути, і буквально через пару хвилин вони стануть м'якими і дуже ніжними! Обов'язково спробуйте приготувати найшвидші хачапурі! Вам вони точно сподобаються.
- Кефір густий - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки! )
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2-3 склянок (в тісто 2-2, 5 склянки, інше для роботи з тестом)
- Сир - 200 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам(50 г в начинку, 50 г для змащування пиріжків)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте продукти. Приступимо. Рослинна олія не знадобиться, я просто забула прибрати його зі столу.
У миску просійте борошно (приблизно дві склянки). Влийте кефір, додайте соду, сіль, яйце. Замісити тісто.
У мене пішло 2, 5 склянки борошна. Не варто замішувати дуже круте тісто, як тільки воно перестало липнути, значить воно готове. Накрийте серветкою і залиште поки.
Для начинки з'єднайте сир з тертим сиром і тертим вершковим маслом, дрібкою солі і перцю чорного меленого.
Начинка готова.
Розділити тісто 8 рівних частин. Кожну частину скачайте в кульку і трохи розкачайте. Начинку теж поділіть приблизно на 8 частин. Покладіть частину начинки на корж.
Загорніть борту коржі так, щоб начинка була повністю захована усередині. Розкачайте акуратно качалкою корж так, щоб товщина була приблизно 1 см.
Смажте хачапурі на чистій сухій чавунній сковороді з двох сторін.
Кожен коржик змащуйте вершковим маслом. Складайте їх гіркою один на одного.
Готово! Пригощайтеся!