Рецепт Нарізка з оселедця на святковий стіл фото

Нарізка з оселедця на святковий стіл
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Оселедець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На швидку руку , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 20 хв.

Багато людей люблять до основних страв приготувати закуску. Вона відмінно збуджує апетит і особливо добре вписується в ансамбль святкового столу. Тільки обов'язково потрібно все красиво піднести.

Опис приготування:

Саме тому я пропоную вам прочитати про те, як цікаво подати до столу оселедець. До неї я вирішила покласти замаринований цибулю, огірочки, оливки і печериці. Все добре поєднується. А якщо ви ще всі продукти красиво укладіть на тарілці, то закуска розійдеться відразу. Пікантність страві додасть французька гірчиця.

  • Оселедець солона - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Печериці мариновані - 1 штука (банку)
  • Корнішони мариновані - 1 штука (банку)
  • Оливки чорні без кісточки - 1 штука (банку)
  • Ріпчаста цибуля - 100 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимона - 2 чайних ложки
  • Гірчиця французька - 1/3 чайних ложки (в зёрнах)
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
нарізка з оселедця на святковий стіл - фото крок 1
Лук почистіть і наріжте півкільцями. До цибулі додайте маринад із соку лимона, перцю, сіль і пісочний. Відіжміть пір'я руками.
нарізка з оселедця на святковий стіл - фото крок 2
Оселедець наріжте навскоси шматочками шириною в 0, 5 см. Викладіть їх один на одного, формуючи"трояндочку" . Зробіть соус з масла і гірчиці (просто перемішайте ці складові). До речі, можна просто на довгій смужці філе риби зробити такі надрізи, як ніби ви збираєтеся відрізати шматочки, але не дорізати до кінця. Так рибу буде зручніше викладати на блюдо, але гостям буде менш зручно її брати.
нарізка з оселедця на святковий стіл - фото крок 3
Посередині страви для сервіровки викладіть рибу. З одного боку покладіть цибулю, а з іншого часточки лимона. Також викладіть корнішони, оливки і печериці. Прикрасьте закуску петрушкою, полийте все соусом. Смачної вам дегустації!

Схожі рецепти