Рецепт Наполеон зі згущеним молоком фото

Наполеон зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Вершкове масло , Згущене молоко
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Свято не свято, якщо на десерт ви не подали торт, чи не так? Давайте спечемо смачний листковий торт з кремом з коханою усіма згущеного молока. Процес не зовсім простий, але ви впораєтеся.

Опис приготування:

Коли в магазинах ще не продавалося листкове тісто, моя бабуся пекла ось такий торт"Наполеон" . Смачний торт з улюбленим всіма кремом зі згущеним молоком, до свята можна було вже нічого не готувати Не полінуйтеся і спечіть торт за цим рецептом, відчуйте різницю між магазинним і домашнім тортом. Я впевнений, що ваші рідні будуть часто замовляти вам саме цей торт! А як приготувати"Наполеон" зі згущеним молоком, я розповім і покажу в цьому рецепті.

  • Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 400 грам(200 в тісто, його краще заморозити; 200 в вершках, краще, якщо буде кімнатної температури)
  • Яйце - 1 штука
  • Горілка або коньяк - 50 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Згущене молоко - 1 штука(450г)
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно. Спочатку візьмемо 2 склянки, потім, якщо знадобиться, додамо.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 2
Додаємо до борошна натерте на тертці холодне масло
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 3
Перемішуємо масло з борошном.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 4
Тепер зробимо в борошні поглиблення, туди вбиваємо яйце і додаємо дрібку солі.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 5
Вливаємо коньяк або горілку.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 6
І вливаємо воду.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 7
Замішуємо м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук, тому в разі потреби підсипте борошна. Потім тісто загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник години на 3.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 8
Я поділяю тісто 10-12 частин. Кожну частину розгортаємо дуже тонко.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 9
Вирізаємо з тіста коржі потрібного розміру і викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Викладаємо за допомогою качалки, інакше тісто розтягнеться і порветься. Густо наколюємо тісто виделкою. Обрізки спечемо окремо, вони підуть на крихту для торта.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 10
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до красивого золотистого кольору.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 11
Тепер приступимо до приготування крему. Викладаємо в миску м'яке вершкове масло, додаємо до нього згущене молоко. Можна додати в крем ложку коньяку.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 12
І збиваємо міксером до стану однорідної пишного крему.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 13
Промащуємо кремом коржі, формуємо торт.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 14
Обов'язково змастіть кремом боки торта.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 15
Подрібнюємо спечені обрізки і обсипаємо цієї крихтою верх і боки торта. Зверху можна прикрасити тертим або розтопленим шоколадом. Ставимо торт в холодильник, даємо йому просочитися годин 5-6.

Схожі рецепти