Рецепт Наполеон зі згущеним молоком фото

Наполеон зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершкове масло, Згущене молоко
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти, Наполеон

Свято не свято, якщо на десерт ви не подали торт, чи не так? Давайте спечемо смачний листковий торт з кремом з коханою усіма згущеного молока. Процес не зовсім простий, але ви впораєтеся.

Коли в магазинах ще не продавалося листкове тісто, моя бабуся пекла ось такий торт "наполеон" . Смачний торт з улюбленим всіма кремом зі згущеним молоком, до свята можна було вже нічого не готувати Не полінуйтеся і спечіть торт за цим рецептом, відчуйте різницю між магазинним і домашнім тортом. Я впевнений, що ваші рідні будуть часто замовляти вам саме цей торт! А як приготувати "наполеон" зі згущеним молоком, я розповім і покажу в цьому рецепті.

  • Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 400 грам(200 в тісто, його краще заморозити; 200 в вершках, краще, якщо буде кімнатної температури)
  • Яйце - 1 штука
  • Горілка або коньяк - 50 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Згущене молоко - 1 штука(450г)
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно. Спочатку візьмемо 2 склянки, потім, якщо знадобиться, додамо.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 2
Додаємо до борошна натерте на тертці холодне масло
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 3
Перемішуємо масло з борошном.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 4
Тепер зробимо в борошні поглиблення, туди вбиваємо яйце і додаємо дрібку солі.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 5
Вливаємо коньяк або горілку.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 6
І вливаємо воду.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 7
Замішуємо м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук, тому в разі потреби підсипте борошна. Потім тісто загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник години на 3.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 8
Я поділяю тісто 10-12 частин. Кожну частину розгортаємо дуже тонко.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 9
Вирізаємо з тіста коржі потрібного розміру і викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Викладаємо за допомогою качалки, інакше тісто розтягнеться і порветься. Густо наколюємо тісто виделкою. Обрізки спечемо окремо, вони підуть на крихту для торта.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 10
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до красивого золотистого кольору.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 11
Тепер приступимо до приготування крему. Викладаємо в миску м'яке вершкове масло, додаємо до нього згущене молоко. Можна додати в крем ложку коньяку.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 12
І збиваємо міксером до стану однорідної пишного крему.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 13
Промащуємо кремом коржі, формуємо торт.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 14
Обов'язково змастіть кремом боки торта.
наполеон зі згущеним молоком - фото крок 15
Подрібнюємо спечені обрізки і обсипаємо цієї крихтою верх і боки торта. Зверху можна прикрасити тертим або розтопленим шоколадом. Ставимо торт в холодильник, даємо йому просочитися годин 5-6.

Схожі рецепти