Наполеон зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Свято не свято, якщо на десерт ви не подали торт, чи не так? Давайте спечемо смачний листковий торт з кремом з коханою усіма згущеного молока. Процес не зовсім простий, але ви впораєтеся.
Коли в магазинах ще не продавалося листкове тісто, моя бабуся пекла ось такий торт "наполеон" . Смачний торт з улюбленим всіма кремом зі згущеним молоком, до свята можна було вже нічого не готувати Не полінуйтеся і спечіть торт за цим рецептом, відчуйте різницю між магазинним і домашнім тортом. Я впевнений, що ваші рідні будуть часто замовляти вам саме цей торт! А як приготувати "наполеон" зі згущеним молоком, я розповім і покажу в цьому рецепті.
- Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
- Вершкове масло - 400 грам(200 в тісто, його краще заморозити; 200 в вершках, краще, якщо буде кімнатної температури)
- Яйце - 1 штука
- Горілка або коньяк - 50 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Згущене молоко - 1 штука(450г)
Просіваємо в миску борошно. Спочатку візьмемо 2 склянки, потім, якщо знадобиться, додамо.
Додаємо до борошна натерте на тертці холодне масло
Перемішуємо масло з борошном.
Тепер зробимо в борошні поглиблення, туди вбиваємо яйце і додаємо дрібку солі.
Вливаємо коньяк або горілку.
І вливаємо воду.
Замішуємо м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук, тому в разі потреби підсипте борошна. Потім тісто загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник години на 3.
Я поділяю тісто 10-12 частин. Кожну частину розгортаємо дуже тонко.
Вирізаємо з тіста коржі потрібного розміру і викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Викладаємо за допомогою качалки, інакше тісто розтягнеться і порветься. Густо наколюємо тісто виделкою. Обрізки спечемо окремо, вони підуть на крихту для торта.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до красивого золотистого кольору.
Тепер приступимо до приготування крему. Викладаємо в миску м'яке вершкове масло, додаємо до нього згущене молоко. Можна додати в крем ложку коньяку.
І збиваємо міксером до стану однорідної пишного крему.
Промащуємо кремом коржі, формуємо торт.
Обов'язково змастіть кремом боки торта.
Подрібнюємо спечені обрізки і обсипаємо цієї крихтою верх і боки торта. Зверху можна прикрасити тертим або розтопленим шоколадом. Ставимо торт в холодильник, даємо йому просочитися годин 5-6.