Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Популярний торт російської кухні залишається затребуваним і сьогодні. Його можна приготувати з готового листкового тіста або зробити тісто домашнє. Крем зазвичай готується з готового згущеного молока, але на нашому сайті ви знайдете і домашні рецепти його приготування. Розповім, як приготувати торт "наполеон" зі згущеним молоком.
Крем для торта «Наполеон» можна вибрати будь-який: заварний молочний, вершковий крем, крем заварний з сиром, крем на білому шоколаді, простий крем на вершках. Деякі верстви торта можна прошарувати фруктами або желе.
- Борошно пшеничне - 850 грам
- Масло вершкове м'яке - 80 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Масло вершкове м'яке - 120 грам
- Молоко згущене - 200 грам
- Екстракт ванільний - 1 Чайна ложка
1
За допомогою міксера збийте масло з цукром до пухкої маси білого кольору.
2
Додайте до масла з цукром яйця і збийте до однорідної консистенції.
3
Влийте молоко і добре перемішайте.
4
Додайте 150 г борошна з розпушувачем, перемішайте і поступово додайте решту борошна. Має вийти гладке тісто, НЕ липнуче до рук.
5
Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на 30 хвилин в теплому місці.
6
Розділити тісто 20 рівних частин і на столі, злегка присипати борошном, розкачайте кожну частину в тонкий коло.
7
Кожен пласт тесту наколи виделкою і випікайте при температурі 170 градусів протягом 4-5 хвилин.
8
Щоб вирівняти краї спечених шарів, обрізки подрібніть в крихту.
9
Для крему: в chashe змішувачі, насадкою для збивання, змішайте масло, згущене молоко і ванільний екстракт. Збивайте на високій швидкості протягом 5 хвилин. Крем повинен вийти пишним і гладким.
10
Прошарками кремом остиглі коржі, складаючи один на одного. Верх і боки торта теж змажте кремом і обсипте крихтою. Поставте торт в холодильник на 4-5 годин. При подачі можна прикрасити торт на свій смак.