Бісквітний торт зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітний торт зі згущеним молоком - як солодко звучать ці чарівні слова! Випічка виходить ідеально м'якою і пишною, а крем зі згущеним молоком, халвою і цукровою пудрою, прекрасно доповнює картину!
Відкиньте забобони в сторону і побалуйте себе дійсно смачним, солодким тортиком. Один тільки крем із згущеного молока і масла виходить неймовірно калорійним. Проте, достоїнств у торта набагато більше, ніж недоліків (та й недоліки чи це? ;)) Сміливо готуйте бісквітний торт зі згущеним молоком в домашніх умовах і насолоджуйтеся!
- Борошно - 150 грам
- Цукор - 140 грам
- Яйця - 5-6 штук
- Вершкове масло - 250 грам
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Згущене молоко - 180 грам
- Халва - 80 грам
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
- Ваніль - За смаком
- Полуниця свіжа - За смаком (для прикраси)
Збиваємо яйця та цукор в пишну масу, просіюємо борошно і замішуємо тісто.
Застеліть деко папером для випічки, влийте тісто. Випікайте бісквіт при температурі 200 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою, якщо "виходить" сухий - значить готовий! Випечений бісквіт остудіть і розріжте на 3 рівних квадратних коржах. Обрізки залиште, вони ще знадобляться.
Приготуємо крем. Розм'якшене вершкове масло збиваємо і додаємо до нього халву, згущене молоко, ваніль, жовтки і цукрову пудру. Ретельно збийте крем до однорідності.
Змастіть коржі приготованим кремом і злегка притисніть руками. Верхівку торта також покриваємо кремом і присипаємо крихтами із залишків коржів. Помістіть торт в холодильник для застигання на 2-3 годину. Прикрасьте готовий торт свіжими ягодами. Смачного!