Рецепт Мус з маскарпоне фото

Мус з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Вершковий сир, Сир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Мус

Якщо ви любите повітряні десерти, тоді візьміть на замітку рецепт приготування мусу з маскарпоне. Його дивовижний смак здатний підкорити навіть найвибагливіших гурманів.

Класичний рецепт мусу з маскарпоне в даному випадку доповнений неймовірним шоколадно-вершковим мусом, що перетворює цей десерт в ідеальне ласощі для ласунів. При бажанні шоколад можна і не додавати або подати до столу два окремих мусу.

  • Жовтки - 6 штук
  • Цукор - За смаком
  • Маскарпоне - 300 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Чорний шоколад - 100 грам
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
мус з маскарпоне - фото крок 1
1. Для приготування мусу з маскарпоне знадобляться тільки жовтки. Їх потрібно акуратно відокремити від білків і викласти в ємність з високими бортами для подальшого збивання.
мус з маскарпоне - фото крок 2
2. До жовтків потрібно всипати цукор. Кількість його залежить від смакових уподобань, і може коливатися від 3-4 ложок до склянки, наприклад.
мус з маскарпоне - фото крок 3
3. Все ретельно збити, поки жовтки не стануть біліти, а цукор повністю розчиниться.
мус з маскарпоне - фото крок 4
4. У збиті жовтки ввести в кілька прийомом маскарпоне, акуратно перемішуючи за годинниковою стрілкою.
мус з маскарпоне - фото крок 5
5. Мус з маскарпоне в домашніх умовах по суті готовий. Щоб зробити десерт цікавішим, можна додати в нього цедру лимона, наприклад.
мус з маскарпоне - фото крок 6
6. В даному випадку пропоную доповнити його шоколадом. Для цього в невеликому сотейнику необхідно з'єднати вершки і цедру апельсина. Потім додати трохи подрібнений шоколад.
мус з маскарпоне - фото крок 7
7. На повільному вогні розтопити шоколад і довести масу до однорідної консистенції.
мус з маскарпоне - фото крок 8
8. У злегка остиглий шоколад ввести половину мусу з маскарпоне і акуратно перемішати.
мус з маскарпоне - фото крок 9
9. Коли шоколадна частина готова, мус можна готувати до подачі. У порційні келихи або піали викласти по черзі обидва мусу. Як зробити мус з маскарпоне ще смачніше і красивіше? При подачі можна доповнити його свіжими ягодами або листочком м'яти.

Схожі рецепти