Мус з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите повітряні десерти, тоді візьміть на замітку рецепт приготування мусу з маскарпоне. Його дивовижний смак здатний підкорити навіть найвибагливіших гурманів.
Класичний рецепт мусу з маскарпоне в даному випадку доповнений неймовірним шоколадно-вершковим мусом, що перетворює цей десерт в ідеальне ласощі для ласунів. При бажанні шоколад можна і не додавати або подати до столу два окремих мусу.
- Жовтки - 6 штук
- Цукор - За смаком
- Маскарпоне - 300 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Чорний шоколад - 100 грам
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
1. Для приготування мусу з маскарпоне знадобляться тільки жовтки. Їх потрібно акуратно відокремити від білків і викласти в ємність з високими бортами для подальшого збивання.
2. До жовтків потрібно всипати цукор. Кількість його залежить від смакових уподобань, і може коливатися від 3-4 ложок до склянки, наприклад.
3. Все ретельно збити, поки жовтки не стануть біліти, а цукор повністю розчиниться.
4. У збиті жовтки ввести в кілька прийомом маскарпоне, акуратно перемішуючи за годинниковою стрілкою.
5. Мус з маскарпоне в домашніх умовах по суті готовий. Щоб зробити десерт цікавішим, можна додати в нього цедру лимона, наприклад.
6. В даному випадку пропоную доповнити його шоколадом. Для цього в невеликому сотейнику необхідно з'єднати вершки і цедру апельсина. Потім додати трохи подрібнений шоколад.
7. На повільному вогні розтопити шоколад і довести масу до однорідної консистенції.
8. У злегка остиглий шоколад ввести половину мусу з маскарпоне і акуратно перемішати.
9. Коли шоколадна частина готова, мус можна готувати до подачі. У порційні келихи або піали викласти по черзі обидва мусу. Як зробити мус з маскарпоне ще смачніше і красивіше? При подачі можна доповнити його свіжими ягодами або листочком м'яти.