Мус з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Не пошкодуйте часу і зусиль на цей десерт. Він дійсно варто того. Вам неодмінно сподобається мус з чорниці.
Чорничний мус готуйте так: яблука поріжте, проваріть в чверті склянки води до м'якості і протріть через сито. Чорницю розімніть, додайте третину склянки води і відіжміть сік через марлю. Що залишився від ягід макуха проваріть 5 хвилин в склянці води, потім процідити. Додайте у відвар сік, яблука, цукор, манку і варіть протягом 10 хвилин. Потім охолодити, збийте міксером, посипте мус невеликою кількістю ягід і кокосової стружки і подайте на стіл. Смачного!
- Яблуко - 250 грам
- Чорниця - 100 грам
- Кокосова стружка - 10 грам
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
Яблука поріжте, проваріть в чверті склянки води до м'якості і протріть через сито.
Чорницю розімніть, додайте третину склянки води і відіжміть сік через марлю.
В макуха додайте склянку води і проваріть протягом 5 хвилин.
Отриманий відвар процідіть, змішайте з соком, яблуками, цукром, манкою і варіть, помішуючи, протягом 10 хвилин.
Потім охолодіть і збийте міксером. При подачі на стіл посипте мус невеликою кількістю ягід і кокосової стружки.