Рецепт Мус з чорниці фото

Мус з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Крупи , Чорниця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Десерти , Мус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не пошкодуйте часу і зусиль на цей десерт. Він дійсно варто того. Вам неодмінно сподобається мус з чорниці.

Опис приготування:

Чорничний мус готуйте так: яблука поріжте, проваріть в чверті склянки води до м'якості і протріть через сито. Чорницю розімніть, додайте третину склянки води і відіжміть сік через марлю. Що залишився від ягід макуха проваріть 5 хвилин в склянці води, потім процідити. Додайте у відвар сік, яблука, цукор, манку і варіть протягом 10 хвилин. Потім охолодити, збийте міксером, посипте мус невеликою кількістю ягід і кокосової стружки і подайте на стіл. Смачного!

  • Яблуко - 250 грам
  • Чорниця - 100 грам
  • Кокосова стружка - 10 грам
  • Манна крупа - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
мус з чорниці - фото крок 1
Яблука поріжте, проваріть в чверті склянки води до м'якості і протріть через сито.
мус з чорниці - фото крок 2
Чорницю розімніть, додайте третину склянки води і відіжміть сік через марлю.
мус з чорниці - фото крок 3
В макуха додайте склянку води і проваріть протягом 5 хвилин.
мус з чорниці - фото крок 4
Отриманий відвар процідіть, змішайте з соком, яблуками, цукром, манкою і варіть, помішуючи, протягом 10 хвилин.
мус з чорниці - фото крок 5
Потім охолодіть і збийте міксером. При подачі на стіл посипте мус невеликою кількістю ягід і кокосової стружки.

Схожі рецепти