Мойва, запечена в фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Мойва, запечена в фользі, виходить соковитою і ароматною. Мойва - джерело поліненасичених кислот: омега-3 і омега-6, які допомагають знизити холестерин в крові і нормалізувати тиск.
Мойву можна посмажити, можна запекти в духовці під грилем, якщо вам хочеться хрусткої скоринки. Але сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати мойву, запечену у фользі в духовці. При мінімумі інгредієнтів у вас вийде ситне і корисне для організму блюдо. Готуйте з задоволенням!
- Мойва - 500 грам( с / морожена)
- Цибуля - 1-2 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Кріп - 1 пучок
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
Заморожену мойву заздалегідь розморозити в холодильнику. Цибулю очистіть, помийте.
Очистіть мойву: видаліть голови і плавники. Розріжте кухонними ножицями уздовж по черевця, видаліть нутрощі і чорну плівку. Якщо не прибрати чорну плівку, то рибка буде гірчити. Плівку легко видаляти за допомогою паперового рушника. Очищену мойву промийте в крижаній воді.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладіть шар цибулі, нарізаного півкільцями. Трохи солі.
Зверху - шар мойви. Посипте меленим перцем і посоліть за смаком. Викладіть гілочки кропу. Форму накрийте фольгою.
Запікайте в розігрітій до максимуму духовці протягом 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Подавайте з улюбленим гарніром і свіжою зеленню. Смачного!