Мойва в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю мойву. Для цього є багато причин - смачна, цікава, недорога, легко готується рибка. Мойва в сметані - блюдо для гурманів, люблячих експериментувати в кулінарному плані. Ділюся рецептом.
Приготувати мойву в сметані - це те саме, що виграти в лотереї приємну дрібницю. Вже дозвольте мені таке порівняння Швидко, смачно, недорого. І найголовніше, ні краплі зайвого жиру. Немає ласощі, звичайно, але як для звичайного буднього дня - саме те. За даним рецептом рибка виходить дуже м'яка і ніжна. Готуючись під кришкою, мойва виділить свій сік і в поєднанні зі сметаною виходить обалденная підлива-соус. Словом, що я розхвалюю - читайте, як приготувати мойву в сметані, і самі приступайте до справи А хто приготує - відписуйтеся в коментарях!
- Мойва - 1 кілограм
- Цибуля - 3-4 штук
- Крем - 6 Ст. Ложок(20 %)
- Сіль, перець - - За смаком
Цибулю нарізаємо півкільцями. Рибку добре промиваємо, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі.
Рибку викладаємо (в один ряд) в змащену маслом форму для випікання. Посолити, поперчити рибу і гарненько змастити сметаною (2-3 ст. Ложки).
На сметану викладаємо весь лук.
Викладаємо ще один шар риби. Солимо, перчим.
Змащуємо сметаною. Накриваємо фольгою або кришкою і відправляємо в попередньо розігріту духовку до 170 градусів на 50 хвилин.
Подаємо готову мойву з відвареною картоплею або рисом. Приємного апетиту