Морзе від кизилу
(покроковий рецепт з фото)
Кизил - надзвичайно корисна і смачна ягода. З неї готують варення, джем, пастилу, повидло, компот. Сьогодні у мене для вас рецепт морсу. Це відмінний засіб для відновлення здоров'я.
Морс - чудовий напій. На перший погляд здається, що він схожий на компот, але це не так. Морс набагато корисніше, тому що містить свіжий сік і м'якоть ягід, які піддаються мінімальній тепловій обробці, а значить більш багаті вітамінами і мікроелементами. Готується морс дуже просто і швидко. Що стосується кизилу, то якщо ви зустрінете рецепт, в якому рекомендують розім'яти ягоди без теплової обробки, то не вірте. Стиглі ягоди кизилу настільки тверді, що їх насилу перемеле блендер. Обов'язково обдайте кизил окропом.
- Кизил - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 1 літр
Підготуйте інгредієнти для приготування морсу.
Кизил помот, залийте окропом і дайте постояти 5-6 хвилин. Після викладіть в сито.
Розімніть кизил ложкою.
Протріть м'якоть і сік кизилу через сито.
Макуха викладіть в каструлю і залийте водою, provara 7-8 хвилин і вимикайте.
Після цього відкрийте отвір.
Додайте цукор за смаком, перемішайте і проваріть ще 3-4 хвилини.
Потім додайте м'якоть і сік кизилу.
Готовий морс охолодіть і подавайте до столу.