Рецепт Морзе від кизилу фото

Морзе від кизилу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил , Ягоди
Низькокалорійні
На обід , На святковий стіл
Напої , Морс
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Кизил - надзвичайно корисна і смачна ягода. З неї готують варення, джем, пастилу, повидло, компот. Сьогодні у мене для вас рецепт морсу. Це відмінний засіб для відновлення здоров'я.

Опис приготування:

Морс - чудовий напій. На перший погляд здається, що він схожий на компот, але це не так. Морс набагато корисніше, тому що містить свіжий сік і м'якоть ягід, які піддаються мінімальній тепловій обробці, а значить більш багаті вітамінами і мікроелементами. Готується морс дуже просто і швидко. Що стосується кизилу, то якщо ви зустрінете рецепт, в якому рекомендують розім'яти ягоди без теплової обробки, то не вірте. Стиглі ягоди кизилу настільки тверді, що їх насилу перемеле блендер. Обов'язково обдайте кизил окропом.

  • Кизил - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 1 літр
морзе від кизилу - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування морсу.
морзе від кизилу - фото крок 2
Кизил помот, залийте окропом і дайте постояти 5-6 хвилин. Після викладіть в сито.
морзе від кизилу - фото крок 3
Розімніть кизил ложкою.
морзе від кизилу - фото крок 4
Протріть м'якоть і сік кизилу через сито.
морзе від кизилу - фото крок 5
Макуха викладіть в каструлю і залийте водою, provara 7-8 хвилин і вимикайте.
морзе від кизилу - фото крок 6
Після цього відкрийте отвір.
морзе від кизилу - фото крок 7
Додайте цукор за смаком, перемішайте і проваріть ще 3-4 хвилини.
морзе від кизилу - фото крок 8
Потім додайте м'якоть і сік кизилу.
морзе від кизилу - фото крок 9
Готовий морс охолодіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти