Рецепт Морс з брусниці фото

Морс з брусниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Брусниця
Низькокалорійні
На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Напої, Фруктові, Морс

Ніщо не втаязикє спрагу так добре, як морс з брусниці. Брусничний морс на Русі робили з давніх-давен - це простий, але в той же час дуже смачний, корисний і підбадьорливий напій з різким смаком.

Морси були улюбленим напоєм наших предків, а морс з брусниці завжди стояв особняком, тому що був одним з найкорисніших. Його пили не для того, щоб втамувати спрагу або освіжитися, але і навіть для профілактики і лікування різних захворювань. Морс виходить трохи кисленький, але дуже смачний.

  • Брусниця - 3 склянки
  • Тростинний цукор - 1 Чайна ложка
  • Цедра одного лимона - 1/2 частини
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Ваніль - 1/4 чайних ложки
морс з брусниці - фото крок 1
Перебираємо і ретельно промиваємо нашу брусницю під холодною водою. Даємо воді стекти, брусниця повинна гарненько обсохнути, щоб смак морсу був більш насиченим.
морс з брусниці - фото крок 2
Кладемо миту брусницю в каструлю і, не вмикаючи вогню, за допомогою толкушкой розминаємо брусницю до стану кашки. Блендером подрібнювати ні в якому разі не можна - консистенція буде не та, що потрібно.
морс з брусниці - фото крок 3
Заливаємо утворилося ягідне пюре водою і доводимо до кипіння, після чого додаємо туди цедру половинки лимона, корицю і ваніль. Гарненько розмішуємо, кип'ятимо ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
морс з брусниці - фото крок 4
Проціджуємо наш морс, після чого додаємо в нього трішки цукру, розмішуємо. Охолоджуємо і даємо трохи настоятися.
морс з брусниці - фото крок 5
Охолоджений морс готовий вгаязиквати вашу спрагу

Схожі рецепти