Морс з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
Ніщо не втаязикє спрагу так добре, як морс з брусниці. Брусничний морс на Русі робили з давніх-давен - це простий, але в той же час дуже смачний, корисний і підбадьорливий напій з різким смаком.
Морси були улюбленим напоєм наших предків, а морс з брусниці завжди стояв особняком, тому що був одним з найкорисніших. Його пили не для того, щоб втамувати спрагу або освіжитися, але і навіть для профілактики і лікування різних захворювань. Морс виходить трохи кисленький, але дуже смачний.
- Брусниця - 3 склянки
- Тростинний цукор - 1 Чайна ложка
- Цедра одного лимона - 1/2 частини
- Паличка кориці - 1 штука
- Ваніль - 1/4 чайних ложки
Перебираємо і ретельно промиваємо нашу брусницю під холодною водою. Даємо воді стекти, брусниця повинна гарненько обсохнути, щоб смак морсу був більш насиченим.
Кладемо миту брусницю в каструлю і, не вмикаючи вогню, за допомогою толкушкой розминаємо брусницю до стану кашки. Блендером подрібнювати ні в якому разі не можна - консистенція буде не та, що потрібно.
Заливаємо утворилося ягідне пюре водою і доводимо до кипіння, після чого додаємо туди цедру половинки лимона, корицю і ваніль. Гарненько розмішуємо, кип'ятимо ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
Проціджуємо наш морс, після чого додаємо в нього трішки цукру, розмішуємо. Охолоджуємо і даємо трохи настоятися.
Охолоджений морс готовий вгаязиквати вашу спрагу