Морозиво зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
У спекотний день приємно порадувати себе прохолодним десертом, часто роблю домашнє морозиво з різними смаками. Сьогодні розповім про моєму улюбленому рецепті, як приготувати морозиво зі згущеним молоком.
Десерт не для тих, хто стежить за своєю фігурою. Він калорійний, поживний, але дуже смачний. Роблю морозиво не із звичайним згущеним молоком, а з вареної, мені так більше подобається. Смак такого десерту більш насичений, до того ж, я дуже люблю шоколадні десерти, тому додаю ще й гіркий шоколад. До столу подаю морозиво зі свіжими ягідками.
- Варене згущене молоко - 350 грам
- Яйце - 2 штуки
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
1. Курячі яйця мою, відділяю жовтки від білків, використовую тільки перші, тому білки прибираю в холодильник, в подальшому зроблю з них що-небудь.
2. Варене згущене молоко перекладаю в каструлю з товстим дном і відправляю на слабкий вогонь, прогріваю кілька хвилин до того, як маса стане рідині.
3. Не забираючи згущене молоко з вогню, додаю курячі жовтки, перемішую віночком і прогріваю 1-2 хвилини, головне не доводити суміш до кипіння.
4. Весь час помішують масу віночком, потім вливаю тонкою цівкою жирні вершки (не менше 30%).
5. Ретельно і енергійно перемішую масу віночком, а потім прибираю її з вогню.
6. Трохи остуджують масу, додаю до неї подрібнений на тертці гіркий шоколад, перемішую.
7. Розливаю масу по формах, прибираю в морозильну камеру на 2 годину.
8. Через покладений час дістаю морозиво з морозилки і перекладаю його з форми на тарілку, подаю со свежими ягодами.