Морозиво зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 30 хв.
У спекотний день приємно порадувати себе прохолодним десертом, часто роблю домашнє морозиво з різними смаками. Сьогодні розповім про моєму улюбленому рецепті, як приготувати морозиво зі згущеним молоком.
Опис приготування:
Десерт не для тих, хто стежить за своєю фігурою. Він калорійний, поживний, але дуже смачний. Роблю морозиво не із звичайним згущеним молоком, а з вареної, мені так більше подобається. Смак такого десерту більш насичений, до того ж, я дуже люблю шоколадні десерти, тому додаю ще й гіркий шоколад. До столу подаю морозиво зі свіжими ягідками.
- Варене згущене молоко - 350 грам
- Яйце - 2 штуки
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
1. Курячі яйця мою, відділяю жовтки від білків, використовую тільки перші, тому білки прибираю в холодильник, в подальшому зроблю з них що-небудь.
2. Варене згущене молоко перекладаю в каструлю з товстим дном і відправляю на слабкий вогонь, прогріваю кілька хвилин до того, як маса стане рідині.
3. Не забираючи згущене молоко з вогню, додаю курячі жовтки, перемішую віночком і прогріваю 1-2 хвилини, головне не доводити суміш до кипіння.
4. Весь час помішують масу віночком, потім вливаю тонкою цівкою жирні вершки (не менше 30%).
5. Ретельно і енергійно перемішую масу віночком, а потім прибираю її з вогню.
6. Трохи остуджують масу, додаю до неї подрібнений на тертці гіркий шоколад, перемішую.
7. Розливаю масу по формах, прибираю в морозильну камеру на 2 годину.
8. Через покладений час дістаю морозиво з морозилки і перекладаю його з форми на тарілку, подаю со свежими ягодами.