Морквяна запіканка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, яке блюдо може бути десертом і головним блюдом одночасно? Морквяна запіканка з сиром. Якщо Ви ще в подиві, зараз розповім, як приготувати морквяну запіканку з сиром.
Рецепт приготування морквяної запіканки з сиром деяких введе в оману. Як же розібратися? Секрет в цукрі, друзі! Якщо додати його побільше на ту пропорцію, на яку розрахована наша запіканка - Ви отримаєте дивовижний десерт! Він порадує як дітей, так і тих, хто пам'ятає запіканки ще з далекого дитинства…
- Морква - 1 кілограм
- Сіль - 12 чайних ложок
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 50 грам
- Крем - 150 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - За смаком
- Сир - 500 грам(5-9% жирності)
- Ванільний цукор - За смаком
1. Натріть моркву, попередньо очистивши її. Тепер помістіть моркву в каструлю, затока її водою так, щоб вода лише покривала морква. Варіть на слабкому вогні.
2. Як тільки морква почне закипати, додайте олію, сіль і наш головний секрет - цукор. Пам'ятайте: солодкість десерту буде залежати від кількості цукру. Продовжуйте варити на малому вогні до готовності (близько 30 хвилин), далі злийте воду і остудіть.
3. Розділіть білки і жовтки. Жовтки збийте і додайте до них перетертий сир.
4. Додайте яєчно-сирну суміш до моркви. Тепер час для борошна. Гарненько все перемішайте.
5. Пам'ятайте, Ви ще не збивали білки? Тепер необхідно зробити це. Збивайте до щільної пінки.
6. В отриману масу додайте білки і перемішайте.
7. У форму покладіть пергамент для запікання і занурте туди Вашу майбутню запіканку. Розрівнявши все це, можна присипати зверху панірувальними сухарями. Щоб запіканка вийшла рум'яної, випікайте протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного, друзі.