Морква з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна заготовочкі з моркви і солодкого перцю. Виходить вже готовий салатик, відкриваєш баночку і готово! До будь-яких м'ясних і рибних страв, каш і макаронів взимку виручає!
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "морква з перцем на зиму" . Це смачний і яскравий салат, який відмінно зберігається, якщо дотримуватися часу варіння і стерилізації банок. Оцет я використовую яблучний 6%, його легко можна замінити на винний або столовий, або навіть есенцію перерахувавши кількість. Дивіться рецепт і пробуйте салатик!
- Перець болгарський - 600 грам
- Морква - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 6 штук
- Масло рослинне без запаху - 100 мілілітрів
- Оцет 6% - 50 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 0.5 чайних ложки
- Зелень - За смаком
1. Підготуйте необхідні овочі, оцет 6%, сіль, цукор і рослинне масло. Зелень за бажанням. Овочі вимийте, морква і цибуля очистіть, у перцю видаліть насіння.
2. Лук поріжте півкільцями.
3. Солодкий перець поріжте соломкою.
4. Моркву натріть на крупній тертці.
5. У каструлю налийте олію, покладіть цибулю, перець, морква. Додайте сіль, перець мелений чорний і цукор. Поставте овочі на вогонь і тушкуйте 15 хвилин. Не забувайте періодично перемішувати салат, щоб овочі не підгоріли. При мінімальному вогні вони пустять достатню кількість соку.
6. Влийте оцет, покладіть зелень і тушкуйте ще 10 хвилин.
7. Банки і кришки обдайте окропом. Розкладіть салат і стерилізують кожну банку по 10 хвилин (0, 5 L), 15 хвилин літрову. Засукайте.
8. Приємного!