Морква, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Морква - чудовий овоч, наділений великою кількістю корисних для організму властивостей. Вітаміни та мікроелементи, містяться в моркві - це запорука краси і здоров'я, до яких всі прагнуть.
Всім раджу цей рецепт моркви, тушкованої в сметані! Готується дуже просто, йде мінімальна кількість продуктів, а смачно-то як! Морква в сметані або вершках прекрасно підійде практично до будь-якої страви, особливо м'ясного. Оцініть самі!
- Морква - 1 кілограм
- Крем - 250 грам (або вершки)
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком (по бажанню)
1. Насамперед нарізаємо кружечками морква. Це зручно і швидко робиться за допомогою овочерізки.
2. Нарізану моркву викладаємо в розігріту сковороду, а краще сотейник, і заливаємо водою приблизно на 2 см. Потім накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо гаситися.
3. Поки морква гаситься, подрібнюємо петрушку.
4. Коли морква стане досить м'якою, вливаємо в сковороду сметану або вершки. Солимо, перчимо і додаємо нарізану петрушку. Перемішуємо всі компоненти. Якщо Вам здається, що рідини занадто мало, можете налити в сковороду ще трохи води. Тушкуємо блюдо ще 5 хвилин.
5. Морква в сметані готова! Можна подавати до столу. Приємного вам апетиту!