Рецепт Морква в сметані фото

Морква в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Морква
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Корисна і смачна морква в сметані з сиром стане відмінним сніданком для дітей і дорослих. З заправкою можна експериментувати - від солі з перцем до цукру або меду.

Опис приготування:

Рецепт приготування моркви в сметані - незвичайно простий і займає мінімум часу. А ось користь від цієї страви навряд чи можна переоцінити. Корисна морква, поживний сир зі сметаною - що ще потрібно для смачного і корисного сніданку? !

1. Морква вимити, просушити і почистити.

2. Натерти на дрібній тертці або подрібнити в овочерізки.

3. Сир з цукром відправити в блендер. Збивати до однорідної консистенції, додаючи маленькими порціями сметану. Кількість сметани буде залежати від сиру - для сухого буде потрібно більше, а для вологого може бути використана половина зазначеної в рецепті норми.

4. Додати ванілін, ще раз збити.

5. Морква заправити сметаною з сиром, ретельно перемішати. За бажанням можна додати горіхи або сухофрукти.

Така заправка більше сподобається ласунам і дітям.

Морква в сметані в домашніх умовах можна приготувати і з іншого заправкою, більш пікантною. Для цього в сирно-сметанним масу додати замість цукру сіль, перець, гірчицю або гострий соус. На вечерю такий салат можна заправити ще й подрібненим часником.


  • Морква - 2-3 штук
  • Сир - 150-200 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цукор - 3-5 Ст. Ложок (за смаком)
  • Ванілін - 1 щіпка
Рецепт приготування моркви в сметані - незвичайно простий і займає мінімум часу. А ось користь від цієї страви навряд чи можна переоцінити. Корисна морква, поживний сир зі сметаною - що ще потрібно для смачного і корисного сніданку? !

1. Морква вимити, просушити і почистити.

2. Натерти на дрібній тертці або подрібнити в овочерізки.

3. Сир з цукром відправити в блендер. Збивати до однорідної консистенції, додаючи маленькими порціями сметану. Кількість сметани буде залежати від сиру - для сухого буде потрібно більше, а для вологого може бути використана половина зазначеної в рецепті норми.

4. Додати ванілін, ще раз збити.

5. Морква заправити сметаною з сиром, ретельно перемішати. За бажанням можна додати горіхи або сухофрукти.

Така заправка більше сподобається ласунам і дітям.

Морква в сметані в домашніх умовах можна приготувати і з іншого заправкою, більш пікантною. Для цього в сирно-сметанним масу додати замість цукру сіль, перець, гірчицю або гострий соус. На вечерю такий салат можна заправити ще й подрібненим часником.

Схожі рецепти