Рецепт Молочний мус фото

Молочний мус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Шоколад, Молоко, Желатин
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Солодке, Десерти, Мус

Ніжний, повітряний, делікатний десерт на основі молока. Рекомендую дуже смачний рецепт, як приготувати молочний мус. Це відмінний літній десерт, оскільки подають його тільки в холодному вигляді.

Дуже простий набір продуктів для приготування, а результат перевершує всі очікування. Можна використовувати домашнє або магазинне молоко. Можете додати ягоди або фруктовий сік, а також шоколад, кокосову стружку. Смачний варіант для фуршету або десерту в літній день. Якщо вам потрібна велика порція, збільште кількість інгредієнтів.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Желатин - 10 грам
  • Шоколад - 50 грам
  • Цукровий пісок або цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
молочний мус - фото крок 1
1. У миску насипте желатин, залийте його холодною водою і залиште на півгодини. За цей час він розбухне.
молочний мус - фото крок 2
2. В сотейник налейте молоко, додайте до нього ваніль, цукровий пісок, не доводьте суміш до кипіння, а зніміть з вогню при температурі 70-80 градусів.
молочний мус - фото крок 3
3. Набряклий і застиглий желатин відправте на кілька секунд в мікрохвильову піч, щоб він розчинився. Введіть желатин в молоко і весь час помішувати. Залиште суміш до охолодження, а потім відправте в холодильник.
молочний мус - фото крок 4
4. Коли утворюється молочне желе, збийте його блендером, потім залиште на кілька хвилин.
молочний мус - фото крок 5
5. Подрібніть шоколад (за допомогою терки), використовуйте молочний або чорний за бажанням.
молочний мус - фото крок 6
6. Додайте шоколадну стружку в молочну суміш і перемішайте.
молочний мус - фото крок 7
7. Розкладіть мус по формах і відправте в холодильник для застигання.
молочний мус - фото крок 8
8. Насолоджуйтесь смачним мусом, смачного!

Схожі рецепти