Молочний мус
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, повітряний, делікатний десерт на основі молока. Рекомендую дуже смачний рецепт, як приготувати молочний мус. Це відмінний літній десерт, оскільки подають його тільки в холодному вигляді.
Дуже простий набір продуктів для приготування, а результат перевершує всі очікування. Можна використовувати домашнє або магазинне молоко. Можете додати ягоди або фруктовий сік, а також шоколад, кокосову стружку. Смачний варіант для фуршету або десерту в літній день. Якщо вам потрібна велика порція, збільште кількість інгредієнтів.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
- Шоколад - 50 грам
- Цукровий пісок або цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
1. У миску насипте желатин, залийте його холодною водою і залиште на півгодини. За цей час він розбухне.
2. В сотейник налейте молоко, додайте до нього ваніль, цукровий пісок, не доводьте суміш до кипіння, а зніміть з вогню при температурі 70-80 градусів.
3. Набряклий і застиглий желатин відправте на кілька секунд в мікрохвильову піч, щоб він розчинився. Введіть желатин в молоко і весь час помішувати. Залиште суміш до охолодження, а потім відправте в холодильник.
4. Коли утворюється молочне желе, збийте його блендером, потім залиште на кілька хвилин.
5. Подрібніть шоколад (за допомогою терки), використовуйте молочний або чорний за бажанням.
6. Додайте шоколадну стружку в молочну суміш і перемішайте.
7. Розкладіть мус по формах і відправте в холодильник для застигання.
8. Насолоджуйтесь смачним мусом, смачного!