Мус молочний
(покроковий рецепт з фото)
Мус молочний готується близько години. Подавати його можна в будь-який половині дня, будь-то сніданок або вечерю. Це - легкий десерт, який можна з'їсти тоді, коли хочеться "чогось такого" . Поїхали!
Як приготувати мус молочний?
1. Спочатку займіться желатином. Желатин висипте в миску, залийте кип'яченою водою кімнатної температури і залиште на півгодини набухати. Якщо води влили багато і вона залишається в тарілці після того, як желатин набряк, просто акуратно злийте її.
2. У сотейник або каструлю влийте молоко, всипте в нього цукор. Нагрівайте молоко до кипіння, постійно помішуючи в ньому цукор до розчинення. Як тільки цукор розчиниться і молоко закипить, залиште суміш в сторону на хвилин 10, щоб вона охолола.
3. У злегка охолоджене молоко додайте ванілін і набряклий желатин. Помішуйте дерев'яною лопаткою або ложкою до повного розчинення желатину. Слідкуйте, щоб в молоці не залишилося жодної грудочки!
4. Остудіть молоко з желатином до кімнатної температури.
5. Збийте масу блендером або міксером до утворення піни.
6. Розлийте мус молочний по креманкам і відправте (під харчовою плівкою) в холодильник до охолодження.
7. Готовий мус молочний прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.
Смачного!
- Молоко - 800 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Желатин - 30 грам
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Вода - 100 мілілітрів
- Обкладинка - За смаком
1. Спочатку займіться желатином. Желатин висипте в миску, залийте кип'яченою водою кімнатної температури і залиште на півгодини набухати. Якщо води влили багато і вона залишається в тарілці після того, як желатин набряк, просто акуратно злийте її.
2. У сотейник або каструлю влийте молоко, всипте в нього цукор. Нагрівайте молоко до кипіння, постійно помішуючи в ньому цукор до розчинення. Як тільки цукор розчиниться і молоко закипить, залиште суміш в сторону на хвилин 10, щоб вона охолола.
3. У злегка охолоджене молоко додайте ванілін і набряклий желатин. Помішуйте дерев'яною лопаткою або ложкою до повного розчинення желатину. Слідкуйте, щоб в молоці не залишилося жодної грудочки!
4. Остудіть молоко з желатином до кімнатної температури.
5. Збийте масу блендером або міксером до утворення піни.
6. Розлийте мус молочний по креманкам і відправте (під харчовою плівкою) в холодильник до охолодження.
7. Готовий мус молочний прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.
Смачного!