Рецепт Мус молочний фото

Мус молочний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок , Фуршет
Десерти , Мус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мус молочний готується близько години. Подавати його можна в будь-який половині дня, будь-то сніданок або вечерю. Це - легкий десерт, який можна з'їсти тоді, коли хочеться"чогось такого" . Поїхали!

Опис приготування:

Як приготувати мус молочний?

1. Спочатку займіться желатином. Желатин висипте в миску, залийте кип'яченою водою кімнатної температури і залиште на півгодини набухати. Якщо води влили багато і вона залишається в тарілці після того, як желатин набряк, просто акуратно злийте її.

2. У сотейник або каструлю влийте молоко, всипте в нього цукор. Нагрівайте молоко до кипіння, постійно помішуючи в ньому цукор до розчинення. Як тільки цукор розчиниться і молоко закипить, залиште суміш в сторону на хвилин 10, щоб вона охолола.

3. У злегка охолоджене молоко додайте ванілін і набряклий желатин. Помішуйте дерев'яною лопаткою або ложкою до повного розчинення желатину. Слідкуйте, щоб в молоці не залишилося жодної грудочки!

4. Остудіть молоко з желатином до кімнатної температури.

5. Збийте масу блендером або міксером до утворення піни.

6. Розлийте мус молочний по креманкам і відправте (під харчовою плівкою) в холодильник до охолодження.

7. Готовий мус молочний прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.

Смачного!

  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Желатин - 30 грам
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Обкладинка - За смаком
Як приготувати мус молочний?

1. Спочатку займіться желатином. Желатин висипте в миску, залийте кип'яченою водою кімнатної температури і залиште на півгодини набухати. Якщо води влили багато і вона залишається в тарілці після того, як желатин набряк, просто акуратно злийте її.

2. У сотейник або каструлю влийте молоко, всипте в нього цукор. Нагрівайте молоко до кипіння, постійно помішуючи в ньому цукор до розчинення. Як тільки цукор розчиниться і молоко закипить, залиште суміш в сторону на хвилин 10, щоб вона охолола.

3. У злегка охолоджене молоко додайте ванілін і набряклий желатин. Помішуйте дерев'яною лопаткою або ложкою до повного розчинення желатину. Слідкуйте, щоб в молоці не залишилося жодної грудочки!

4. Остудіть молоко з желатином до кімнатної температури.

5. Збийте масу блендером або міксером до утворення піни.

6. Розлийте мус молочний по креманкам і відправте (під харчовою плівкою) в холодильник до охолодження.

7. Готовий мус молочний прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.

Смачного!

Схожі рецепти