Молочна мастика
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося приготувати гарний святковий торт або оформити оригінально випічку або десерти, але не знаю, як? Тоді мастика вам допоможе, з неї можна зліпити що завгодно! Рецепт молочної мастики!
Мастика широко використовується вже не тільки кондитерами-професіоналами, але і любителями. Її можна купити готову або приготувати самостійно. Дивіться, як приготувати молочну мастику. Це зовсім не важко. Знадобиться сухе молоко, цукрова пудра і згущене молоко. До речі, якщо молоко сухе вам не подобається в підсумковому варіанті на смак, його можна замінити на дитячу суміш.
- Цукрова пудра - 150 грам
- Сухе молоко - 150 грам
- Згущене молоко - 150 грам
Відміряйте точну кількість інгредієнтів.
У сухе молоко додайте просіяне цукрову пудру.
Потім додайте згущене молоко.
Порада: краще почати з половини інгредієнтів, навіть однієї третини. А потім вже будете додавати згущене молоко і інші сухі інгредієнти в процесі замішування.
Порада: краще почати з половини інгредієнтів, навіть однієї третини. А потім вже будете додавати згущене молоко і інші сухі інгредієнти в процесі замішування.
Перемішайте масу ложкою, а потім вже будете місити руками.
Найзручніше місити на силіконовому килимку або хоча б файлі канцелярському. Поступово додавайте залишилася цукрову пудру і сухе молоко.
Можете додати трохи крохмалю, обсипав їм руки. Але можна обійтися і без нього.
Мастика повинна виходити гладкою і липнути до рук, від цієї липкості не рятує!
Потім змастіть мастику трохи крохмалем і накрийте щільно харчовою плівкою. Залиште на 30-40 хвилин, в холодильник краще не ставте.
Потім змастіть мастику трохи крохмалем і накрийте щільно харчовою плівкою. Залиште на 30-40 хвилин, в холодильник краще не ставте.
Через деякий час ви помітите, що мастика стала менш липкою, зате форму краще тримає.
Так, з неї можна вже робити фігури. Ось, наприклад, заготовки під пелюстка або декоративну хвилю.
Так, з неї можна вже робити фігури. Ось, наприклад, заготовки під пелюстка або декоративну хвилю.
Готову молочну мастику ви можете зберігати в холодильнику. Перед використанням змочіть водою з лимоном (обов'язково з лимоном) або пам'ятаєте руками, змоченими в згущеному молоці.
Смачного!
Смачного!