Минтай в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите рибку і шукаєте нові, цікаві рецепти її приготування, тоді обов'язково придивіться до цього - минтай в сметанному соусі з овочами.
Смачне і ситне блюдо, яке з задоволенням їдять не тільки дорослі, але і діти - це минтай в сметанному соусі.
- Минтай - 5-6 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 200-250 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Як зробити минтай в сметанному соусі? Все досить просто. Для початку необхідно зайнятися приготуванням заправки. Спершу потрібно вимити і очистити моркву. Натерти на середній терці.
2. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками.
3. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Відправити туди спочатку цибулю, а коли він стане прозорим додати на сковороду моркву. Смажити на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими.
4. Тим часом вимити, просушити і очистити рибу.
5. Видалити шкіру і кістки, залишивши тільки філе. Потім нарізати рибу дрібними кубиками.
6. До обсмаженою овочам додати сметану.
7. Довести до кипіння, посолити і поперчити за смаком. Тепер сметанний соус можна знімати з вогню.
8. На дно жароміцної форми викласти нарізану рибу. Посолити, поперчити і приправити спеціями за смаком.
9. Зверху риби викласти сметанний соус.
10. Сир натерти на середній або дрібній тертці. Засипати зверху і відправити в добре розігріту духовку.
11. Через 25-35 хвилин минтай в сметанному соусі в домашніх умовах буде готовий і його можна відразу подавати до столу. При бажанні зверху можна прикрасити свіжою зеленню.