Рецепт Минтай в томатному соусі фото

Минтай в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Минтай
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо ви в пошуках нескладного, але досить смачного рибного страви, тоді можете спробувати приготувати цей апетитний минтай в томатному соусі.

Опис приготування:

Приготований за цим рецептом минтай в томатному соусі з задоволенням їдять і дорослі, та діти. Його можна подавати окремо і з улюбленим гарніром.

  • Минтай - 1 кілограм
  • Морква - 300 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Томатний сік - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Кмин - 1 щіпка
  • Сушений кріп - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
минтай в томатному соусі - фото крок 1
1. Рецепт приготування минтая в томатному соусі досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і очистити рибу. Нарізати її порційними шматочками.
минтай в томатному соусі - фото крок 2
2. Морква вимити, очистити і нарізати тонкими кружечками. При бажанні можна натерти на тертці, проте смак буде вже трохи інший.
минтай в томатному соусі - фото крок 3
3. Цибулини очистити і нарізати кільцями. На сковороду налити трохи рослинного масла. Відправити туди моркву і цибулю, обсмажити, поки овочі не стануть м'якими.
минтай в томатному соусі - фото крок 4
4. Вимиту і обсушену рибу посолити за смаком. Потім обваляти в борошні і відправити на окрему сковороду з розігрітим маслом. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки.
минтай в томатному соусі - фото крок 5
5. Коли риба обсмажилася, її необхідно дістати з сковороди і викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
минтай в томатному соусі - фото крок 6
6. На дно сковороди з високими бортами викласти половину обсмажених овочів. Зверху розкласти рибу і другу половину овочів.
минтай в томатному соусі - фото крок 7
7. Тепер можна приготувати томатний соус. В даному варіанті використовується томатний сік, проте можна використовувати і протерті помідори і консервовані у власному соку. З'єднати в окремій мисочці сік, видавлений через прес часник, сіль і спеції. Все ретельно перемішати.
минтай в томатному соусі - фото крок 8
8. Залити отриманим соусом рибу з овочами і відправити на вогонь. Гаситися минтай в томатному соусі в домашніх умовах буде близько 35-40 хвилин, а потім блюдо можна відразу подавати до столу.

Схожі рецепти