Минтай в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви в пошуках нескладного, але досить смачного рибного страви, тоді можете спробувати приготувати цей апетитний минтай в томатному соусі.
Приготований за цим рецептом минтай в томатному соусі з задоволенням їдять і дорослі, та діти. Його можна подавати окремо і з улюбленим гарніром.
- Минтай - 1 кілограм
- Морква - 300 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Томатний сік - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кмин - 1 щіпка
- Сушений кріп - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування минтая в томатному соусі досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і очистити рибу. Нарізати її порційними шматочками.
2. Морква вимити, очистити і нарізати тонкими кружечками. При бажанні можна натерти на тертці, проте смак буде вже трохи інший.
3. Цибулини очистити і нарізати кільцями. На сковороду налити трохи рослинного масла. Відправити туди моркву і цибулю, обсмажити, поки овочі не стануть м'якими.
4. Вимиту і обсушену рибу посолити за смаком. Потім обваляти в борошні і відправити на окрему сковороду з розігрітим маслом. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки.
5. Коли риба обсмажилася, її необхідно дістати з сковороди і викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
6. На дно сковороди з високими бортами викласти половину обсмажених овочів. Зверху розкласти рибу і другу половину овочів.
7. Тепер можна приготувати томатний соус. В даному варіанті використовується томатний сік, проте можна використовувати і протерті помідори і консервовані у власному соку. З'єднати в окремій мисочці сік, видавлений через прес часник, сіль і спеції. Все ретельно перемішати.
8. Залити отриманим соусом рибу з овочами і відправити на вогонь. Гаситися минтай в томатному соусі в домашніх умовах буде близько 35-40 хвилин, а потім блюдо можна відразу подавати до столу.