Минтай в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Минтай - рибка на перший погляд невибаглива, але не все те золото, що блищить! Рецепт приготування минтая в духовці з картоплею переконає вас у тому, що навіть з недорогих продуктів можна створити дуже смачна страва!
Одного разу на початку 90-х, коли продукти воістину цінувалися на все золота, ми з бабусею дуже довго стояли в черзі за морозивом минтаєм. Бабуся весь час бурчала, переживала, що я жарюсь на сонці, і щоб її втішити, я сказала, що дуже люблю цю рибу (інший-то я майже і не пробувала) і "готова стояти за неї скільки завгодно"! Ефект від моїх слів був зворотний бажаному - бідна моя бабуся гірко розплакалася, адже у них на Камчатці в "застійні" 70-е роки минтаєм тільки кішок годували…
З тих пір пройшло 20 років, а я як і раніше люблю минтай - смажений, порт, тушкований в томаті і, звичайно, запечений. Тому я і хочу розповісти вам, як приготувати минтай в духовці з картоплею - це дуже смачно, повірте!
- Філе минтая - 1 кілограм
- Картопля - 5-7 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Масло рослинне - 5-7 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Лимон - 1 штука


Посолити і замаринувати в лимонному соці на півгодини-годину.



З'єднати цибулю з картоплею.




Готову страву злегка остудіть, розріжте гострим ножем або лопаткою на порційні шматки і подавайте - дуже смачно з салатом зі свіжих помідорів:)