Минтай з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам простий рецепт минтая з картоплею, за яким цю рибку готують у нас в родині. Виходить повноцінний обід або вечерю з гарніру і основного блюда. Якщо є минтай - готуйте!
Минтай хороший не тільки своєю доступністю і відносно низькою ціною. Цей хижий мешканець Тихого океану має високу харчову цінність: він багатий вітаміном РР, фосфором, калієм, сірої, йодом, фтором, кобальтом, завдяки чому його можна включати в дитячий раціон вже з 8-місячного віку.
Весь жир у цієї риби сконцентрований в печінці, а м'ясо сухувато (саме тому минтай найкраще гасити або запікати під соусом, що ми і будемо робити). Нейтральний смак минтая дозволяє використовувати в процесі приготування найрізноманітніші спеції - і тут простір для вашої фантазії воістину безмежний!
Минтай прекрасно поєднується з рисом, овочами і, звичайно, картоплею. А вже минтай, запечений з картоплею під соусом і сиром - це просто фантастика!
- Філе минтая - 500 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Часник - 3 зубчики
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (для змащування форми)
- Спеції - За смаком
Подавати гарячим!