Рецепт Минтай з картоплею фото

Минтай з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Минтай
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Пропоную вам простий рецепт минтая з картоплею, за яким цю рибку готують у нас в родині. Виходить повноцінний обід або вечерю з гарніру і основного блюда. Якщо є минтай - готуйте!

Минтай хороший не тільки своєю доступністю і відносно низькою ціною. Цей хижий мешканець Тихого океану має високу харчову цінність: він багатий вітаміном РР, фосфором, калієм, сірої, йодом, фтором, кобальтом, завдяки чому його можна включати в дитячий раціон вже з 8-місячного віку.

Весь жир у цієї риби сконцентрований в печінці, а м'ясо сухувато (саме тому минтай найкраще гасити або запікати під соусом, що ми і будемо робити). Нейтральний смак минтая дозволяє використовувати в процесі приготування найрізноманітніші спеції - і тут простір для вашої фантазії воістину безмежний!

Минтай прекрасно поєднується з рисом, овочами і, звичайно, картоплею. А вже минтай, запечений з картоплею під соусом і сиром - це просто фантастика!

  • Філе минтая - 500 грам
  • Картопля - 6-8 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (для змащування форми)
  • Спеції - За смаком
минтай з картоплею - фото крок 1
Картопля вимити, почистити і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 0, 5 см.
минтай з картоплею - фото крок 2
Подрібнений часник змішати з гірчицею.
минтай з картоплею - фото крок 3
І сметаною.
минтай з картоплею - фото крок 4
Картопля викласти у змащену маслом форму для запікання. Посолити, присипати спеціями.
минтай з картоплею - фото крок 5
Злегка змастити сметанно-гірчичним соусом.
минтай з картоплею - фото крок 6
Викласти шматочки філе минтая. Посолити.
минтай з картоплею - фото крок 7
Змастити соусом.
минтай з картоплею - фото крок 8
І посипати тертим сиром.
минтай з картоплею - фото крок 9
Відправити в розігріту до 160С духовку на 40 хвилин. Потім додати температуру (до 200С) і запікати ще хвилин 10-15.
Подавати гарячим!

Схожі рецепти