Минтай в духовці з грибами
(покроковий рецепт з фото)
На обід або як легкого вечері для всієї родини можна приготувати це дуже апетитне і просте блюдо - минтай в духовці з грибами в домашніх умовах з соковитим помідором.
На швидку руку приготувати вдома можна багато різних страв, але цей простий варіант минтая в духовці з грибами не тільки швидкий, але і дуже дуже апетитний. Риба виходить ніжною, соковитою, а грибочки прекрасно доповнюють її смак.
- Філе минтая - 2 штуки
- Гриби - 250 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Помідори - 1-3 штук (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Філе необхідно як слід вимити, обсушити паперовим рушником і посолити з усіх боків.
2. Щоб знизити калорійність страви, форму для запікання годі й змащувати маслом, а застелити пергаментом. Філе нарізати невеликими шматочками і викласти в форму.
3. А поки рибка просаливается, можна зайнятися іншими інгредієнтами. Очистіть цибулину і наріжте її дрібним кубиками. Гриби вимийте, обсушити і подрібніть. Можна використовувати не тільки шампіньйони, але і будь-які інші грибочки за смаком.
4. На сковороду потрібно налити трішки олії і відправити туди цибулю і гриби. Обсмажити на середньому вогні до готовності, посоливши і додавши трохи перцю за смаком.
5. Обсмажені грибочки викласти зверху риби, розподіливши тонким шаром.
6. В даному випадку минтай в духовці з грибами в домашніх умовах доповнений скибочками свіжого помідора, але при бажанні це може бути і сир, наприклад. Надішліть форму в розігріту духовку хвилин на 15-20.