Минтай в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю готувати рибу цілком. Немає ніяких складнощів, не потрібно возитися з нею. Якщо купити потрошеную рибу, тоді процес займе менше часу. Розповім, як приготувати минтай в духовці у фользі.
Можна нарізати рибу шматочками або приготувати тушку цілком. Ви можете додати до неї начинку (наприклад, гриби, овочі) або зробити її порожній. Подавайте рибку після охолодження, акуратно розгорнувши фольгу. М'ясо вийде м'яким, ніжним, соковитим, з солодкуватим присмаком.
- Минтай - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки

1. Насамперед викладіть рибку в мийку, надіньте рукавички, щоб зручно було тримати рибу. Візьміть ніж і по напрямку від хвоста до голови зчистіть дрібні лусочки, промийте рибу.

2. Гострим ножем розрізати черево, потім ретельно видаліть всі нутрощі, зріжте плавники.

3. Викладіть рибу в мийку, промийте її ще раз всередині і зовні.

4. Розстелите лист фольги, викладіть на нього рибку. Змішайте сіль, чорний перець і базилік, натріть рибку всередині і зовні спеціями. Вершкове масло наріжте шматочками, викладіть кілька всередину, а кілька залиште зверху рибки.

5. Гарненько оберніть рибку в фольгу, щоб все соки залишалися всередині під час випікання. Надішліть в розігрітий до 190 градусів духовку, на кожні 500 грам риби запікайте її 15 хвилин.

6. Готову рибку дістаньте з духовки, акуратно розгорніть фольгу, щоб не обпектися гарячою парою. Подавайте її у фользі або розберіть на шматочки.