Міні-тортики з мастики
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите створювати своїми руками маленькі солодкі шедеври, то обов'язково зверніть увагу на цей цікавий рецепт. Ласуни точно не зможуть пройти мимо цієї краси. Спробуйте повторити!
Хочу показати вам, як приготувати міні-тортики з мастики до новорічних свят. Втім, варіант прикраси ви можете вибрати абсолютно будь-який. Цей рецепт, звичайно, вимагає якоїсь вправності і досвіду роботи з мастикою, але навіть новачки в кондитерському мистецтві можуть спробувати зробити такий чудовий десерт.
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Згущене молоко - 1/2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вершковий сир - 200 грам
- Шоколад - 100 грам (білий)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Мастика - 400 грам(+ харчові барвники)
1. Для приготування тіста збийте в глибокій мисці яйця з цукром і згущеним молоком. Додайте сметану, просіяне борошно з розпушувачем. Збийте все до однорідності.
2. Деко застеліть пергаментом і змастіть маслом. Вилийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте до рум'яності хвилин 15.
3. Готовий бісквіт остудіть. За допомогою виїмок або склянки виріжте кружечки.
4. На водяній бані розтопіть шоколад.
5. Тим часом збийте вершковий сир. Додайте розтоплений шоколад, сік лимона і розм'якшене вершкове масло. Ретельно збийте крем до однорідності.
6. Коржі перемажьте кремом, зберіть тортики. Повапните кремом з усіх боків і відправте на годинку-півтори в холодильник.
7. Розкачайте мастику. Приготувати її можна з будь-якого улюбленим рецептом. В даному випадку вона біла і червона.
8. Червоної мастикою обтягніть тортики.
9. З пласта білої мастики можна зробити прикраси на тортики.
10. Для новорічних тортиків можна вирізати ось такі елементи.
11. І зібрати ялинки для прикраси.
12. Новорічна краса готова! Смачного!