Мигас
(покроковий рецепт з фото)
Мигас - традиційне іспанське (або мексиканське, достеменно невідомо) страва, яке подають виключно на сніданок. Пропоную урізноманітнити меню сніданків цим простим стравою.
Мигас - блюдо унікальне. У самій Іспанії, ручаюсь, воно популярно не менше, ніж паелья, проте паелью прекрасно знають у всьому світі, а Мігас за межами Іспанії та інших іспаномовних країн не відомий абсолютно. А даремно - це чудовий, дуже простий у приготуванні, ситний і смачний сніданок, який хоча б раз у житті варто спробувати. Хоча тільки один раз не вийде, оскільки, як кажуть іспанці, люди діляться на два типи - вони, хто люблять Мігас, і вони, хто його ніколи не пробував!
- Тортілья (кукурудзяний коржик) - 4 штуки
- Перець халапеньо - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Перець зелений - 1 штука
- Перець червоний - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 12 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - - За смаком
- Молоко - 40 мілілітрів
Почнемо з підготовки овочів. Перець халапеньо очистимо й наріжемо дрібно, залишилися перці, цибулю і помідори - крупніше.
Сир натерти на крупній тертці.
Яйця збиваємо з невеликою кількістю молока.
Тортилії по черзі обсмажуємо в невеликій кількості олії до хрусткої скоринки з обох сторін.
Хрусткі тортильи нарізаємо на невеликі кубики.
Розтоплюємо в тій же сковороді вершкове масло, кладемо в нього перці і цибулю. Готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, до прозорості лука.
Додаємо помідори, готуємо ще 1 хвилину.
Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо в сковороду нарізану тортилью і халапеньйо.
Ще через секунд 30 вливаємо в сковороду яєчну суміш.
Готуємо страва на повільному вогні, іноді перемішуючи, до готовності яєчної суміші.
Коли яєчна суміш буде готова (одні люблять рідшу, інші - навпаки, тому відштовхуйтесь від свого смаку, а не від моїх рекомендацій), додаємо в сковороду сир і кінзу. Перемішуємо - і знімаємо з вогню.
Залишається тільки побажати вам приємного апетиту!