Рецепт Мигас фото

Мигас
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Яйця
Рецепти для схуднення
На швидку руку, На сніданок, Ситний сніданок
Гарячі страви

Мигас - традиційне іспанське (або мексиканське, достеменно невідомо) страва, яке подають виключно на сніданок. Пропоную урізноманітнити меню сніданків цим простим стравою.

Мигас - блюдо унікальне. У самій Іспанії, ручаюсь, воно популярно не менше, ніж паелья, проте паелью прекрасно знають у всьому світі, а Мігас за межами Іспанії та інших іспаномовних країн не відомий абсолютно. А даремно - це чудовий, дуже простий у приготуванні, ситний і смачний сніданок, який хоча б раз у житті варто спробувати. Хоча тільки один раз не вийде, оскільки, як кажуть іспанці, люди діляться на два типи - вони, хто люблять Мігас, і вони, хто його ніколи не пробував!

  • Тортілья (кукурудзяний коржик) - 4 штуки
  • Перець халапеньо - 1 штука
  • Помідори - 4 штуки
  • Перець зелений - 1 штука
  • Перець червоний - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйця - 12 штук
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Молоко - 40 мілілітрів
мигас - фото крок 1
Почнемо з підготовки овочів. Перець халапеньо очистимо й наріжемо дрібно, залишилися перці, цибулю і помідори - крупніше.
мигас - фото крок 2
Сир натерти на крупній тертці.
мигас - фото крок 3
Яйця збиваємо з невеликою кількістю молока.
мигас - фото крок 4
Тортилії по черзі обсмажуємо в невеликій кількості олії до хрусткої скоринки з обох сторін.
мигас - фото крок 5
Хрусткі тортильи нарізаємо на невеликі кубики.
мигас - фото крок 6
Розтоплюємо в тій же сковороді вершкове масло, кладемо в нього перці і цибулю. Готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, до прозорості лука.
мигас - фото крок 7
Додаємо помідори, готуємо ще 1 хвилину.
мигас - фото крок 8
Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо в сковороду нарізану тортилью і халапеньйо.
мигас - фото крок 9
Ще через секунд 30 вливаємо в сковороду яєчну суміш.
мигас - фото крок 10
Готуємо страва на повільному вогні, іноді перемішуючи, до готовності яєчної суміші.
мигас - фото крок 11
Коли яєчна суміш буде готова (одні люблять рідшу, інші - навпаки, тому відштовхуйтесь від свого смаку, а не від моїх рекомендацій), додаємо в сковороду сир і кінзу. Перемішуємо - і знімаємо з вогню.
мигас - фото крок 12
Залишається тільки побажати вам приємного апетиту!

Схожі рецепти