Мідії під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Любителям морепродуктів не зайвим буде звернути увагу на цей надзвичайно апетитний і досить простий рецепт мідій під соусом з сиром. Це дуже смачно!
Це дуже вдалий варіант, як приготувати мідії під соусом. Вони виходять дуже соковитими і апетитними, а соус не тільки підкреслює смак морепродуктів, але і робить їх більш пікантними.
- Мідії - 1 кілограм
- Rokfor - 80 грам (або інший блакитний сир)
- Сир - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Сухе біле вино - 125 мілілітрів
- Білий перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. Мідії промити під проточною водою і викласти на сковороду з високими бортами або в сотейник.
2. Влити біле сухе вино (ще один варіант це додати в рецепт приготування мідій під соусом червоне сухе вино). На сильному вогні обсмажити мідії під кришкою близько 5 хвилин.
3. Коли мідії розкрилися, зняти з вогню. Злити з них рідина (зберігши її) і остудити трохи. Важливо не перетримати морепродукти на вогні, так як вони можуть стати жорсткими.
4. На сковороду викласти шматочок вершкового масла і розтопити. Цибулину очистити, нарізати кубиками й обсмажити до прозорості.
5. Додати сирний сир або жирні вершки.
6. Особливий інгредієнт, який робить цей простий рецепт мідій під соусом дивно смачним - це Рокфор. Його потрібно нарізати невеликими кубиками і відправити на сковороду.
7. Посолити, поперчити соус за смаком. Помішуючи, довести його до однорідності.
8. Викласти на сковороду мідії.
9. Додати дрібку зелені і влити трохи вина, в якому гасилися морепродукти. На середньому вогні прогріти. Ось і весь рецепт, як зробити мідії під соусом. Смачного!